Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2012. Január 26. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Növekedési pályán: Győr már túljutott a gazdasági válság mélypontján?

Növekedési pályán: Győr már túljutott a gazdasági válság mélypontján?

Győr gazdálkodásért felelős alpolgármestere szerint a város már túl van a gazdasági válság mélypontján.

Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP) szerdai győri sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a városban két éve csökken a munkanélküliség, és valamelyest a lélekszám is gyarapszik.

Az alpolgármester közölte: nem a természetes szaporulat növeli a lakosság számát, hanem a beköltözés. Mint mondta: a válság kitörésének évében négy százalék volt Győrben a nyilvántartott munkanélküliek aránya, ez egy év alatt 5,9 százalékra ugrott, 2010-re viszont 5,2 százalékra csökkent.

"Nincsenek még adataink a teljes tavalyi évről, de több tizedszázalékos csökkenésre számítunk" - fogalmazott a politikus, megjegyezve: ezekben a mutatókban még nem látszik az Audi gyárbővítésének élénkítő hatása.

Az autógyár tavaly már felvett 1200 embert, a náluk és más cégeknél megjelenő munkaerőigény pedig tovább duzzaszthatja Győr lakosságát, amely két évig 130 és fél ezren stagnált, 2010-ben viszont 131 ezer 300 közelébe emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.