Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2011. Október 19. 08:40, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Novemberre készül el a győri multifunkcionális csarnok megvalósíthatósági tanulmánya

Novemberre készül el a győri multifunkcionális csarnok megvalósíthatósági tanulmánya

November végére készülhet el a tanulmány arról, mennyi pénzből és mekkorára lehetne átépíteni a győri Magvassy Sportcsarnokot - közölte Borkai Zsolt polgármester.

November végére készülhet el a tanulmány arról, mennyi pénzből és mekkorára lehetne átépíteni a győri Magvassy Sportcsarnokot - közölte Borkai Zsolt polgármester.

"Nem adtuk fel annak lehetőségét, hogy ha nem is érkeznek ilyen támogatások, ennek ellenére Győrben ne egy 2000-2500 főt befogadó csarnokkal rendelkezzünk csak, hanem egy ennél jóval nagyobbal" - fogalmazott a városvezető.

A fideszes polgármester szeptember 27-én jelentette be, hogy egy ekkora beruházás tervezésénél számoltak a társasági adóra vonatkozó kedvezmények igénybevételi lehetőségével, és azoknak a nagyvállalatoknak a támogatásával, amelyeknek érdeke, hogy ilyen létesítmény épüljön Győrben.

A bizonytalan gazdasági környezet és a jövő évi adózási kérdések nyitottsága miatt a győri önkormányzat egymaga felelősségteljesen jelenleg nem vállalhatja egy olyan létesítmény megépítését, amely miatt hosszú éveken keresztül nem lenne forrás semmilyen más fejlesztésre. A város vezetése az ország nehéz gazdasági helyzetében Győr stabil költségvetési helyzetének fenntartását, intézményeinek biztonságos működtetését továbbra is elsőrendű feladatának tartja - olvasható akkori közleményében.

A győri közgyűlés március 25-én hagyta jóvá a város 2014-ig szóló gazdasági programját, amelyben az áll: jövőre megkezdődhet, 2014 nyarán vagy őszén pedig befejeződhet a létesítmény építése.

2014 decemberében, a győri multifunkcionális csarnokban rendeznék a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság egyik csoportjának mérkőzéseit. Ha addigra nem sikerülne felépíteni, vagy a Magvassy Csarnokot megfelelő méretűre bővíteni, akkor a budapesti Syma Csarnok lenne a "beugró" helyszín.

Győr eleve mint lehetséges házigazda szerepelt a Magyar Kézilabda Szövetség kandidálásában, s a Syma a tartalékcsarnok. A többi magyar Eb-helyszín a budapesti Papp László Sportaréna, illetve a veszprémi és a debreceni csarnok lesz. A horvátok Eszéken, Varasdon és Zágrábban rendeznek meccseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.

2024. Augusztus 16. 08:08, péntek | Helyi

Idén is zsebbenyúlós az iskolakezdés – Gazdasági Magazin 9.rész

Már szinte minden papírboltban elkezdődött a nagyroham az iskolakezdés előtt.

2024. Augusztus 16. 07:10, péntek | Helyi

III. fokú riasztás és vízosztás a pályaudvarokon – Győrben is

Harmadfokú hőségriasztást hirdettek ki, ezért augusztus 14-től augusztus 18-ig a MÁV, a VOLÁN és a GYSEV is az utasai számára díjmentesen vizet biztosít.

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.