Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Szeptember 12. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Nyár az őszben: százéves rekord dőlt meg

Nyár az őszben: százéves rekord dőlt meg

Százéves hőmérsékletrekord dőlt meg: Bugacon 34 és fél fokot mértek. A fővárosi strandokon teltház volt, a mediterrán térségből érkező meleg az előrejelzés szerint a hét végig kitart.

Hiába mutatta a naptár szeptember második hétvégéjét, a budapesti strandok már vasárnap délelőtt megteltek.

Szűcs Panni, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. szóvivője azt mondta: júliusban nagyon rossz idő volt, akkor a cégnek ez egy több mint 100 millió forintos bevételkiesést jelentett, ezért is próbálja a vezetés meghosszabbítani a nyitva tartást, hátha ezt a bevételkiesést lehet kompenzálni.

A Velencei-tónál a forgalom jóval kisebb volt, mint a fővárosban, a gárdonyi szabadstrandon néhány család lézengett. A tó vizét 19 fokra hűtötte vissza a hidegfront az elmúlt másfél hétben.

A több mint százéves napi melegrekord megdőlt: 1905-ben 33,8 fokot mértek szeptember 11-én Orosházán, most Bugacon 34 és fél fokot.

Üveges Zoltán meteorológus a hírTV-nek azt mondta: jelenleg az időjárásban a nyárias idő folytatódik, délnyugat felől folyamatosan meleg levegő érkezik a mediterrán térségből a Kárpát-medencébe, ez okozza a mostani későnyári-nyári időjárást.

Ha marad a nyárias ősz, Budapesten két strand nyitva tartását szeptember 30-ig meghosszabbítják. (pr)

hírTV

Címkék: hőmérséklet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni