Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Augusztus 24. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Nyárbúcsúztató fesztivál 200 koncerttel

Nyárbúcsúztató fesztivál 200 koncerttel

Szerdán veszi kezdetét a nyárbúcsúztató dél-alföldi fesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok: négy napon keresztül több mint 200 koncerttel és számos programmal várják a kilátogatókat. A fesztivál egyik fókusza idén is az ökotudatosság

 
Szerdán startol az újszegedi partfürdő területén a Szegedi Ifjúság Napok (SZIN). A bérletesek már kedden délután öt órától beköltözhetnek, a többiek pedig a szerda délelőtt kilenc órás kapunyitás után mehetnek be a rendezvény területére.


A fesztivál négy napja alatt több mint 200 koncerttel és fellépővel várják a kilátogatókat - mondta a Független Hírügynökségnek Dömény Ágnes, a rendezvény sajtóreferense. Idén olyan sztárok szórakoztatják majd a közönséget, mint a Russkaja, a német Scooter, a Rasmus vagy éppen a Sugarbabes. Emellett a hazai zenei élet krémje is megjelenik majd, úgy, mint például a Quimby, a Beatrice, Péterfy Bori vagy éppen a Magashegyi Underground. A koncertek mellett számos más program is várja a fesztiválozókat - tette hozzá Dömény Ágnes. Az Esélyek Kertjében például a toleranciával és esélyegyenlőséggel foglalkozó civil szervezetekkel lehet találkozni, lesz éjszakai mozi, borudvar, illetve idei újdonság a Silent Disco. Itt mindenki egy vezeték nélküli fejhallgatón választhat kétféle zenéből is és arra táncolhat.


A SZIN idén is igyekszik a leginkább ökotudatos fesztivál lenni. Ezért a teljes rendezvény területén lesz re-pohár, azaz újrahasználható pohár, illetve helyet kap a re-kocsma is. Ez egy olyan vendéglátóhely, ahol a belső berendezést újrahasznosított, illetve hulladék holmikból, például kupakokból vagy használt magnókazettákból alakították ki.


A fesztiválozók biztonságára naponta körülbelül 300 biztonsági ember vigyáz majd, illetve a rendőrség is képviselteti magát. Emellett folyamatos orvosi ügyelet is lesz a rendezvényen - mondta Dömény Ágnes.


FH
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;