Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Május 29. 07:50, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Nyári szúnyogirtás Győrben: százmilliót fordít gyérítésre a város

Nyári szúnyogirtás Győrben: százmilliót fordít gyérítésre a város

Már megjelentek a szúnyogok Győrben. Az elmúlt hetek esős időjárása kedvezett a vérszívók szaporodásának, így idén nyáron a megszokotthoz képest is jóval több l

Elöntött földek, pocsolyák, pangó vizek, folyókhoz közeli területek- ezek a szúnyogok legkedveltebb élőhelyei. Ilyenekből jócskán akad Győrben, a rakpartokon kívül például a Rabkertet és a Püspökerdőt is ellepték már a vérszívók. A helyzet az elkövetkező hetekben csak romlani fog.

A Komszol már megkezdte a rovarok gyérítését, a hónap elején légi és szárazföldi irtást is végeztek. Az esős-szeles időjárás miatt azonban az elmúlt hetekben nem tudtak hatékonyan dolgozni, ezért intenzív beavatkozásra van szükség.

A gyérítés egész nyáron tart, hetente legalább kétszer fognak permetezni. A munkálatok az előzetes számítások szerint a tavalyihoz hasonló összegbe, körülbelül 100 millió forintba kerülnek majd.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.