Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Szeptember 05. 17:08, szombat | Belföld
Forrás: mti

Nyáron 25-30 százalékkal esett vissza az autópiac forgalma

Nyáron 25-30 százalékkal esett vissza az autópiac forgalma

A nyári hónapok alatt 25-30 százalékkal esett vissza az autópiac forgalma a koronavírus-járvány miatt az előző év azonos időszakával összehasonlítva

- mondta Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) elnöke szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elnök szerint a magyar autópiac még mindig jobb helyzetben van, mint a nagyobb nyugat-európai országoké, hiszen ezekben 50 százalékos vagy még ennél is nagyobb visszaesést mértek a nyáron.

Ennek az állhat a hátterében, hogy a tavaszi járványhullám jobban elhúzódott például Spanyolországban vagy Franciaországban, mint Magyarországon. "Tehát mi egy nagyon szerencsés helyzetben voltunk, vagyunk, nem beszélve arról, hogy a kormányzat lehetővé tette - a mi kérésünkre -, hogy a szervizek nyitva maradhassanak" - fogalmazott Gablini Gábor.

Hozzátette, az autószalonok és a szervizek a járványügyi protokoll maximális betartásával üzemelnek.

Címkék: autó, autópiac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.