Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Március 27. 10:25, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Nyáron már épül...

Nyáron már épül...

Az elképzelések szerint nyáron már építenék a Dunakapu térre tervezett mélygarázst.

A Győr-Szol előzetes felhívása szerint a fejlesztés becsült összköltsége áfa nélkül 2, 3 milliárd forint, a majdani nyertesnek 9300 négyzetméteren kell egyszintes teremgarázst létesítenie, fölötte a teret pedig rendezni. Bár az egész tér alatt mélygarázs lesz, az önkormányzat elképzelései szerint mindenképpen bemutatják a feltárás során megtalált reneszánsz kori falakat.

Csendélet a Dunakapu téren. A feltárt történelmi emlékek még téliesítve, ember pedig egy szál se. De már nem sokáig marad így. A nyáron ugyanis kezdődik a munka a területen. Augusztus közepétől a jövő év májusáig építik meg ide az egyszintes teremgarázst és a teret is rendezvény térré alakítják. Összesen 3, 8 milliárd forintba kerül majd a fejlesztés ami a város újabb ékköve lehet. Ennek az emberek is örülnek, igaz a garázs kihasználtságával kapcsolatban egy kicsit megosztottak.

Nem csak garázs és rendezvény tér lesz itt, de az ásatások során feltárt reneszánsz értékeket is mindenképpen be akarják mutatni. Ez fél milliárd forintba kerülne és az ehhez szükséges forrást uniós pályázaton nyerné el az önkormányzat. A Dunakapu téri átalakítás és rekonstrukció beruházási célokmányát a jövő héten tárgyalja a város közgyűlése, a garázsépítésre valamint a kilencezer négyzetméternyi térburkolásra akkor bólinthatnak rá a képviselők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.