Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 06. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Nyárzáró új helyszínnel - Videó

Nyárzáró új helyszínnel - Videó

Lehullott a lepel a Győri Nyár záró koncertjének sztárjáról. A hétpecsétes titokként kezelt produkciót a Széchenyi tér egyik új éttermében rendezett sajtótájékoztatón mutatták be az újságíróknak.

Vége felé közeledik az idei Győri Nyár rendezvénysorozata. Annak ellenére, hogy az időjárás nem volt túl kegyes a szabadtéri programok kedvelőihez, sokan nézték meg a Rába parton felállított szabadtéri színpad előadásait.

A nyári rendezvénysorozatból azonban még hátra van a két, talán leginkább várt produkció. Augusztus 25 és 28 között ismét a város főterére költöznek országunk legnevesebb borházai. A negyedik Győri bornapokra 60 pincészet hozza el legfinomabb borait.

Újdonság, hogy idén nem előre vásárolt kuponokkal lehet bort kóstolni, hanem egy bankkártyához hasonló, szabadon feltölthető, plasztikkártyával. A szervezők 10 feltöltőállomást helyeznek el a Széchenyi téren, amitől azt várják, hogy nem lesz akkora sorállás, mint tavaly.

A bornapok keretében augusztus 26-án 25 év után újra élő koncertet ad Balázs Fecó. A művész nagy örömmel jön Győrbe, hisz mint mondja rengeteg élmény köti a városhoz.
Lehullott a fátyol a mindeddig titokként kezelt zárókoncert sztárvendégéről is. A szervezők szerint fellépők hamísítatlan latin hangulatot varázsolnak majd az új helyszínként belépő Szent István útra. A fellépő pedig nem lesz más, mint a Gipsy Kings utódzenekara a Chico& the Gipsyes.

A Bornapok és a zárókoncert részletes programjáról Győri est különszámában olvashatnak többet az érdeklődők. A kiadványban egyébként részletes tudnivalókat találhatnak a plasztikkártya használatáról. Az újságot pedig a Tourinform irodában lehet beszerezni.

 

 


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.