Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2016. Szeptember 28. 09:11, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Nyelvek Európai Napja - 2016

Nyelvek Európai Napja - 2016

Épp zajlik...

Az Európai Unió aktívan ösztönzi polgárait – fiatalokat és időseket egyaránt – más európai nyelvek elsajátítására. Más nyelvek tanulása, a más nyelveken történő kommunikáció mindenkit arra bátorít, hogy nyitottabb legyen más emberek, azok kultúrája és szemlélete iránt; javítja a megismerési képességeket, megerősíti a tanulók anyanyelvi készségeit is; végül pedig lehetővé teszi, hogy előnyt kovácsoljunk annak lehetőségéből, hogy más tagállamban tanuljunk vagy dolgozzunk.

A szervezők a fentiek ismeretében idén 8. alkalommal szervezik rendezvényüket, melynek középpontjában ez évben a klímavédelem, a környezetvédelem és a természetvédelem áll. Bolygónk, a Föld védelme mindannyiunk közös felelőssége, ami sajnos időszerű feladatokat, a fenntarthatóság miatt szükségszerű intézkedéseket és cselekvést követel meg mindannyiunktól. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is tevékenysége 10 prioritása közé emelte az energia unió és a klímavédelem kérdését.

A szervezők Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című művében olvasható gondolatot választották a verseny mottójául: „Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember, gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is.” E mottó, a jövőért érzett felelősségtudat irányította a versenyfeladatok összeállítását.

A diákoknak meghirdetett verseny mellett nyelvtanároknak, diákoknak és más érdeklődőknek szervezett konferencia a nyelvi kommunikáció, az információkeresés és az együttműködés témáját taglalja. A programot ez évben is könyvvásár kíséri.

Időpont: 2016. szeptember 28. szerda 10.00 órától

Tervezett program: Részletes program a csatolt meghívóban.

Felső tagozatosok és középiskolások versenye: 10:00 órától

Eredményhirdetés, Konferencia megnyitó 14:30 órától

Helyszín: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István út 10/A

A program keretében kerül sor a Dr. Szenténé dr. Vida Éva-díj átadására is, melyre egy nyelvoktatást segítő módszertani projekt leírásával lehet pályázni.

A plakátversenyre készített műveket az érdeklődők 2016. szeptember 26-30. között a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara aulájában megtekinthetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 08:11, szerda | Helyi

Mozgalmas a nyári időszak is a Generációk Házában

Programok széles tárháza várja a kikapcsolódni, beszélgetni, alkotni vágyókat Győrben, a Generációk Művelődési Házában.

2024. Július 31. 07:10, szerda | Helyi

Búcsújáró zsákfalu kapott új bekötőutat

Átadták a Komárom-Esztergom vármegyei búcsújáró hely, Csatka bekötő útját.

2024. Július 30. 09:14, kedd | Helyi

A harmadik legjobb magyar intézmény lett a Széchenyi István Egyetem az Európai Egyetemi Játékokon

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Debrecenben és Miskolcon megrendezett Európai Egyetemi Játékokon.

2024. Július 30. 08:13, kedd | Helyi

A győrszentiváni önkéntes tűzoltók is kaptak támogatást

Hétszázezer forint támogatást nyert el a katasztrófavédelem pályázatán a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület, üzemeltetésre pedig 128 ezer forinthoz jutottak hozzá egy polgári védelmi kiíráson.