Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2016. Szeptember 06. 07:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nyelvparádé a hétvégén a fővárosban

Nyelvparádé a hétvégén a fővárosban

Ismét megrendezik a nyelvparádét a fővárosban: a péntektől vasárnapig tartó rendezvényen magyarországi és külföldi nyelvtanfolyamokkal, próbanyelvvizsgával, nyelvtanulási segédeszközökkel, bemutatóórákkal,

nyelvkönyvekkel és online tanulási lehetőségekkel várják az érdeklődőket.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Millenáris D épületében ingyenesen látogatható nyelvparádén magyar és külföldi nyelviskolák, nyelvvizsgaközpontok, könyvkiadók, nyelvi utaztatók és szoftverfejlesztők egyaránt jelen lesznek.

A rendezvényen a nyelvtanárok tájékozódhatnak a legújabb digitális eszközökről, tananyagokról, és megismerhetik azokat a módszereket is, amelyekkel hatékony lehet a vizsgafelkészítés, valamint gyakorlati segítséget, ötleteket kapnak, amelyekkel diákjaik a hosszú nyári szünet után gyorsan felfrissíthetik nyelvtudásukat. Az elmúlt évhez hasonlóan egy rendhagyó módszertani konferencia is várja a nyelvtanárokat.

A közleményben kitértek arra is, hogy a világon majdnem minden harmadik ember angolul tanul. Az Education First legutóbbi felmérése szerint ez a skandináv országokban élőknek sikerül leghatékonyabban, ahol a társadalom minimum 65 százaléka tökéletesen beszéli a nyelvet. A felnőttek vizsgaeredményei alapján készült felmérésben Magyarország a 21. helyet foglalja el közel 58 százalékkal, India és Lettország "szomszédságában". A régióban különösen szembetűnő a magyarok lemaradása, ugyanis Szlovénia és Lengyelország az első tízbe került.

A Nyelvparádé különlegessége idén a péntek délutáni Silent Reading Party - vagyis a Csendben Olvasós Buli - lesz, ahol mindenki zajmentesen, békességben, mindenfajta "kütyü" zavaró hatása nélkül olvashatja az általa hozott könyvet.

A rendezvényről további információ a www.nyelvparade.hu oldalon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.