Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. November 16. 18:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Nyeremény komposztálók átadása

Nyeremény komposztálók átadása

A nyáron Kutatás-fejlesztési megállapodást kötött a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a Nyugat-magyarországi Egyetem Kooperációs Kutatási Központ Nonprofit Kft.-vel.

Az egyetemi kutatócsoport feladata a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás hulladékkezelési programjának ismertségi és elfogadottsági vizsgálata volt. Ennek keretében korábban a hulladékgyűjtési számlákkal együtt lakossági kérdőíveket juttatott el a GYŐR-SZOL Zrt. a közszolgáltatási működési területen élőkhöz. A kitöltött kérdőíveket augusztus 10-ig kellett visszaküldeni, vagy a www.gyorszol.hu weboldalon kitölteni. A kérdőívet pontosan kitöltő családi házas övezetben élők komposztálót nyerhettek.

A GYŐR-SZOL Zrt. a napokban kezdte meg a 300 darab nyeremény komposztáló kiszállítását. Az egyenként 300 literes, zöld színű házi komposztálók rendeltetésszerű használat mellett alkalmasak egy átlagos családi ház udvarán összegyűlő zöldhulladék környezetbarát és hatékony elbánására. A most kiszállításra kerülő eszközökkel készített házi komposztot vissza lehet forgatni a termőföldbe, a természetes talajerő- utánpótlás haszonnövényeknél nagyobb terméseredményt, dísznövényeknél fokozottabb díszítőértéket eredményez.

A Nyúlon élő, díszkerttel rendelkező Schreiner László örült a részére a napokban átadott komposztálónak. Falevelet és elhervadt virágokat tesznek majd bele, a komposztot pedig felhasználják.

Örömmel vette át a házi komposztálót a szintén nyúli Kóczián János és felesége is. Régóta szelektálják háznál a hulladékot, amit lehet, hasznosítnak. Kertjük nagysága négyszáz négyszögöl, van benne szőlő, vetemény és gyümölcsös. Az új komposztálóval készített komposztot beszántják majd a földbe.

A nyerteseknek hamarosan kiszállítják komposztálójukat, amelyhez használatot megkönnyítő leírást is küld a GYŐR-SZOL Zrt.

A nyertesnek gratulálunk, egyben jó komposztálást kívánunk!

Címkék: Győr-Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?