Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Május 19. 16:18, csütörtök | Helyi sport
Forrás: AUDI ETO KC honlapja, Fata Edina

Nyert az Győri AUDI ETO KC a Fradi ellen a bajnoki döntő első felvonásában

Nyert az Győri AUDI ETO KC a Fradi ellen a bajnoki döntő első felvonásában

A K&H női kézilabda liga döntőjének első fordulójában a Győri Audi ETO KC otthonában fogadta a Ferencváros együttesét.

Az Audi ETO a mérkőzés elejétől nagyon agresszív védekezést mutatott, és gyors támadójátékot produkált.
Nagyon jó kezdéssel, kiegyensúlyozott második félidővel megnyerte az első felvonást.

A 2015/16-os szezon utolsó hazai mérkőzés kezdete előtt a győri szurkolótábor elbúcsúztatta a három távozó játékost, a kilenc év után eligazolt Kovacsicsot, és Sullandot valamint Alstadot. Vanyus Attilát, az Audi ETO elnökségének örökös tagját is köszöntötte Győr városa és a Klub kerek évfordulós születésnapja alkalmából. Pálinger Katalin átadta az MKSZ nevében Heidi Lökének a legjobb külföldi játékos díjat, Pál Tamarának pedig a legjobb serdülő játékosnak járó plakettet.

Ambros Martín csapata a mérkőzés első támadásában már gólt szerzett, és egyészen tizenegy találatig jutott harminc perc alatt. A ferencvárosiak sokáig nem tudtak mit kezdeni a nagyon kemény és áthatolhatatlan győri védelemmel, a tizennegyedik percben vették be először Grimsbö kapuját. Az első félidőben mindössze hat gólt szereztek a fővárosi zöld-fehérek, a győriek azonban öttel többet.

A második játékrészt az ellenfél kezdte jobban, ami a lőtt gólok számát illeti. Egymás után háromszor találtak a ferencvárosiak a győri kapuba, miután beindult az ETO gólgyártás is. Amorimék továbbra is kemény védekezéssel többször passzívig állták a sarat, de a koncentrálságot azonnal büntette a Ferencváros. A második félidőben tizenhat gólt lőtt a budapesti csapat. A győri előny végig megmaradt, és Görbiczék is rendre támadták Szikora kapuját. A lelkes szurkolók láthattak szép lerohanásokat, gyors ellentámadásokat és felállt fal elleni jó megoldásokat. A legtöbb gólt a hazaiak közül Görbicz lőtte, 7-ig jutott összesen, Löke, Amorim, Kovacsics és Broch 3-3 góllal járult hozzá a győzelemhez, Knedlikova, Sulland és Orbán 2-2-t lőtt. A 26-22-es végeredményt már nem változtatta az utolsó másodpercben ellőt, üres kapura történő Görbicz próbálkozás, a játékvezetők már időn túlinak itélték.

A magyar bajnokság záró fordulójára jövő hét kedden, május 24-én 18 órai kezdettel kerül sor, amikor a Győri Audi ETO utazik Népligetbe. Azt a rangadót is előben közvetíti az M4 csatornája.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.