Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Január 28. 15:05, kedd | Bulvár

Hamarosan mozikban az Oscar-díjas magyar filmrendező Zárójelentése

Hamarosan mozikban az Oscar-díjas magyar filmrendező Zárójelentése

Február végétől lesz látható a mozikban Szabó István új filmje, a Zárójelentés.

A filmet Oscar-, Golden Globe-, cannes-i Arany Pálma és berlini Ezüst Medve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel együtt készítette.

Kedden megjelent Zárójelentés plakátja, melyen a film főszereplői – Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly és Stohl András – láthatók.

A Zárójelentés főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként folytatja munkáját. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

"Az Oscar-díjas Szabó István drámájának plakátja hűen tükrözi a film hangulatát: a kétségek és bizonytalanság gyötörte Stephanus professzor arcán a múlt nehézségei és a jelen félelmei úgy jelennek meg, hogy nem marad kétség afelől: tudni szeretnénk minden titkát."

A film forgatókönyvét maga Szabó István írta, az operatőr pedig a rendező állandó partnere, Koltai Lajos volt. A Zárójelentés produceri feladatait Sándor Pál és Tőzsér Attila látták el, a főszereplők mellett pedig olyan kimagasló magyar színművészeket láthatunk majd a filmben, mint Udvaros Dorottya, Kerekes Éva, Csákányi Eszter, Szirtes Ágnes, Csomós Mari, Andorai Péter, Orosz Ákos és Börcsök Enikő.

A Zárójelentés plakátjával január 28-tól találkozhatnak az érdeklődők a mozikban és az online felületeken, a filmet pedig február 27-től láthatják országszerte az InterCom forgalmazásában.

Forrás: origo.hu

Főkép: 24.hu - A képen: Szabó István rendező

Plakátkép: Zárójelentés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.