Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. Augusztus 21. 18:55, szerda | Külföld

Nyitott ajtóval száguldott a vonat Japánban

Nyitott ajtóval száguldott a vonat Japánban

Több száz utas utazott azon a japán szupervonaton, ami nyitott ajtóval és 280 km/órával száguldott. A vonat több kilométert is megtett, mire megállították - írja a BBC.

A Hayabusa 46-os japán szupervonat 15 percig rostokolt egy alagútban az utasaival, ameddig ellenőrizték a berendezéseit. Mind ez azután történt, hogy a vonat nyitott ajtóval száguldott, miközben 340 ember utazott rajta. Amint észrevette a mozdonyvezető azonnal megállította a vonatot, ami így is 4 kilométert tett meg. Szerencsére senki se volt az ajtók közelében, így nem történt tragédia.

A Kelet-Japán Vasúttársaság szerint az egyik takarító elfelejtette visszaállítani kézi vezérlésről az ajtót automatára, ezért maradhatott nyitva az ajtó.

Az ellenőrzés után a vonat folytatta útját, és 19 perc késéssel megérkezett Tokióba, amivel további 3000 utas számára okozott kellemetlenséget.

A Japán Nemzeti Közlekedési Minisztérium arra kérte a társaságot, hogy vizsgálják meg az esetet, hogy többször ne fordulhasson elő ilyen.

A szupervonat, a híres Sinkanszen vonalon közlekedett, így elérhette volna akár a 320 km/órás sebességet is.

Forrás: origo.hu

Kép: Getty Images - bbc.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra