Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2010. Január 07. 14:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

"Nyitott kapuk" a győri Széchenyi István Egyetemen

"Nyitott kapuk" a győri Széchenyi István Egyetemen

Január 12-én, kedden 8-13 óra között a Széchenyi István Egyetemen Nyitott Kapukat" tartanak. Az eseményre a továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődőket várjá

Az intézmény vezetése a nagyközönség számára is megfoghatóvá és kipróbálhatóvá akarja tenni az elmúlt évek fejlesztéseinek eredményeit, ezért a Nyitott Kapuk alkalmával betekintést engednek a lehetséges kutatási területekre is. A rendezvény résztvevői a képzési kínálatról történő tájékozódás mellett egy interaktív tudományos játszótér által nyerhetnek betekintést az egyes szakterületek rejtelmeibe, megismerkedhetnek a legújabb robottechnológiákkal, maguk is kipróbálhatják az egyetemi fejlesztés keretében épített alternatív hajtású járműveket, egy kvízjáték keretében pedig értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lakás épült megyénkben, de jóval kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2023-ban 18 647 új lakás épült Magyarországon, ami 9,2 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

Gombostűvel büntet az ismeretlen tettes

Felháborító esetről számoltak be egy győri Facebook csoportban. Az egyik játszótéren gombostűkkel tűzdelt jutalomfalatokat szórtak el. Egy kutya sajnos evett is belőlük, több mint 20 gombostűt találtak a testében.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

Fákat vágnak ki Győrben, lassulhat a forgalom – mutatjuk, melyik csomópontot érinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.