Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Július 27. 13:48, szombat | Belföld

Nyolc erdélyi városban is turnézik a Magyar Állami Operaház

Nyolc erdélyi városban is turnézik a Magyar Állami Operaház

Donizetti Szerelmi bájital című vígoperájával turnézik a Magyar Állami Operaház kamionszínpadával augusztus 24. és szeptember 1. között nyolc erdélyi városban.

Az ingyenes szabadtéri előadás augusztus 24. és szeptember 1. között Kolozsvár, Torockó, Marosvásárhely, Déva, Temesvár, Arad, Nagyszalonta és Nagyvárad tereire látogat el.

A dalszínház közlése szerint a turné első állomásán a 10. Kolozsvári Magyar Napok, Marosvásárhelyen a Vásárhelyi Forgatag nevű rendezvénysorozat ad otthont a produkciónak.

A kettős szereposztással látható magyar nyelvű előadásban az Opera énekművészei lépnek fel.

Adinát Miklósa Erika- Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán operaénekes és Sáfár Orsolya formálja meg, Nemorinót Ninh Duc Hoang Long és Biri Gergely, a kuruzsló Dulcamara doktort Kiss András és Szvétek László, míg Belcore őrmestert Geiger Lajos és Rezsnyák Róbert, Giannettát pedig Bernáth Éva és Nagy Zsófia énekli.

Az előadásban több mint 20 fős kórussal közreműködik az Opera Énekkara, karigazgató Csiki Gábor, a 30 fős Opera Zenekart Cser Ádám dirigálja.

A Gördülő Kárpát-Haza OperaTúra a Gördülő Opera-sorozat és a határon túli magyarlakta vidékeket bejáró Kárpát-Haza OperaTúra ötvözéséből született.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Czimbal Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.