Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Március 06. 07:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Nyolcszázmillióval tartoznak a fogyasztók Kaposváron

Nyolcszázmillióval tartoznak a fogyasztók Kaposváron

Egyre többen egyre többel tartoznak a közszolgáltató cégeknek Kaposváron. Mára meghaladta a 800 millió forintot a Kaposvári Közszolgáltató Holdinghoz tartozó cégek összkintlévősége - írja a Somogyi Hírlap.

Annak érdekében, hogy a szolgáltatás színvonalát tartani tudjuk – hangsúlyozta Gombos Attila elnök-vezérigazgató –, valamint a tisztességesen fizető fogyasztók érdekében és hogy a holding az ország második legolcsóbb szolgáltatója maradhasson, foglalkoznunk kell a problémával.


A holdinghoz tartozó nyolc cég közül a KVG. Zrt-nek magasan a legtöbb a kintlévősége. Március elsején több mint 500 millió forinttal tartoztak cégünknek az ügyfelek – mondta a sajtótájékoztatón Trenyik Tamás, a városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója. Ebből 230 millió forint az egy éven túli tartozás, ebből a kaposvári ingatlantulajdonosok több mint 80 millió forinttal tartoznak a KVG. Zrt-nek. Annak érdekében, hogy csökkentsék ezt a tetemes kintlévőséget, csatlakoztak a holding egységes követeléskezelő rendszeréhez. Ezt követően sokkal gyakrabban és sokkal naprakészebb információt kapnak azok az ingatlantulajdonosok, akiknek tartozásuk van a cég felé.

Rekordösszegű tartozást halmoztak föl mostanra a KAVÍZ Kft. ügyfelei is, kintlévőségük meghaladja a 86 millió forintot. Ez az összeg a tavaly decemberinél csaknem húszmillió forinttal magasabb – mondta Ift Miklós, a KAVÍZ Kft. ügyvezető igazgatója. Ám véleménye szerint ennek más okai is vannak, nem csupán az, hogy az ügyfeleknek télen számos egyéb terhe is van. Kényszerűségből tovább kell tehát folytatni a programjukat, amit megkezdtek. Ennek a lényege, hogy a keddi naptól sorba veszik azokat a fogyasztókat, akiknek már húszezer forintot meghaladó tartozásuk van, s megpróbálják beszedni a pénzt. Kétszer kapnak egymást követően felszólítást az adósok, s természetesen mindenkinek megadják a részletfizetés lehetőségét. Amennyiben viszont nem sikerül a behajtás, akkor felmondják a szerződést, megszüntetik a vízszolgáltatást.

Katona Sándorné, a Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. gazdasági igazgatója szerint cégük kintlévőségének döntő többsége a ki nem fizetett távfűtési számlákból adódik. Ez az összeg csaknem 170 millió forint – mondta Katona Sándorné –, ebből 55 millió forint az egy éven túli tartozás. Ám a vagyonkezelő kintlévőségcsökkentő eszközei az előbbi cégekénél korlátozottabbak. Döntő részben jogi eljárásokat kezdeményezhet a cég, vagy élhet végrehajtási jogával. Erre a vagyonkezelő az elmúlt évben több mint tízmillió forintot költött, a jogi ügyletek száma elérte az 1600-at. Az utóbbi egy évben viszont újabb problémával is szembesültek: a magánszemélyek mellett megjelentek a közületek, intézmények is az adósok között. Tartozásállományuk az eddigi egy-két millió forinttal szemben mára elérte a 15-16 millió forintot.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során