Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2016. November 29. 12:37, kedd | Belföld
Forrás: hirado.hu

Nyugodtan reklamálhat vásárlás után!

Nyugodtan reklamálhat vásárlás után!

Megkezdődött az adventi időszak, túl vagyunk a fekete pénteken, felpörgött az ajándékvásárlás. A fogyasztóvédők azt kérik az emberektől, hogy minden esetben tegyék el a blokkokat, és figyeljenek a részletekre.

És ne dőljön be a megtévesztő hirdetéseknek, feliratoknak, például annak, hogy „pénztártól történő távozás után reklamációt nem fogadunk el”.

Hibátlan terméket a kereskedőknek nem kötelességük kicserélni, az üzletek azonban gyakran felajánlják a vásárlóknak, hogy néhány, de van, ahol harminc napon belül is visszavihetik a nem megfelelő árut, és kicserélik egy másikra.Vermes Bella, az Országos Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy ne dőljünk be a megtévesztő hirdetéseknek, feliratoknak. Az egyik ilyen tipikus felirat a „pénztártól történő távozás után reklamációt nem fogadunk el”, de gyakran találkozni azzal is, hogy az üzlet akciós terméket nem cserél.

Amennyiben a termék azért akciós, mert hibás, és a fogyasztó ezzel a hibával a vásárláskor tisztában volt, emiatt valóban nem reklamálhat, ha azonban más problémája adódik a termékkel, a kereskedőnek kötelessége orvosolnia a panaszt, magyarázta Vermes Bella. A szóvivő hangsúlyozta, jogsértő az is, ha a kereskedő csak az eredeti csomagolásban hajlandó visszavenni a terméket. A szakember azt javasolta, az üzletben a blokkra érdemes ráíratni, hogy a nem megfelelő terméket vissza lehet vinni, hogy a későbbiekben a szóban elhangzott állítást igazolni tudja a vevő. Vermes Bella kiemelte: a számlát, a blokkot minden esetben tegyük el, hiszen csak ezzel tudjuk a későbbiekben bizonyítani, hogy mit, hol és mennyiért vásároltunk. - írja a hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -

2024. Szeptember 07. 07:53, szombat | Belföld

Földrengés volt Mór közelében

Mór városától 5 kilométerre délnyugatra 2,3-as magnitúdójú földrengés volt pénteken este 18 óra 9 perckor - tájékoztatta a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

2024. Szeptember 07. 07:50, szombat | Belföld

Varga Mihály szerint jók magyar gazdaság kilátásai

A magyar gazdaság kilátásai jók, a jelenlegi moderált gazdasági növekedés felgyorsul - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 62. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén pénteken Nyíregyházán.