Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2010. Szeptember 21. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Ő a világ legboldogabb embere

Ő a világ legboldogabb embere

A világ legboldogabb emberének érzi magát a végtagok nélkül élő Philippe Croizon, aki szombaton átúszta a La Manche-csatornát. A 42 éves, kétgyerekes apa különleges teljesítménye után úgy nyilatkozott, hogy tettét azoknak ajánlja, ak

 
Philippe Croizon korábban vasmunkásként dolgozott. 1994-ben érte a végzetes baleset, amikor egy televíziós tetőantenna szerelésekor egy közeli nagyfeszültségű vezeték átcsapott rajta és 20 ezer voltos áramütés érte. A tragédia során mindkét karja és lába annyira megégett, hogy az orvosoknak amputálniuk kellett. A kórházban azonban látott egy dokumentumfilmet a tévében a csatornaúszókról és elhatározta, hogy kilátástalan helyzete dacára egyszer ő is megpróbálja.


Végül kétévnyi gyakorlás után vágott neki az útnak: szombat reggel nyolckor indult a dél-angliai Folkestone-ból és nem sokkal este fél tíz előtt érte el a francia partokat Wissant közelében. Az úszásban a lábcsonkjaira erősített uszonyszerű műlábak segítették, míg karcsonkjaival tartotta egyenesben magát. A 33 kilométeres távolság egy részén kísérőket is kapott: néhány delfin úszott egy darabig a társaságában.


- Egy ideig nem is fogtam fel, mit tettem. Éjszaka volt már, épp lefeküdtem, amikor hirtelen nevetésben törtem ki, és azt mondtam magamnak: megcsináltad! - mondta észak-franciaországi otthonába hazatérve az AFP-nek. Mint mondta, jóval gyorsabban sikerült teljesítenie a távot, mint eredetileg gondolta. Hozzátette: következő célja, hogy átússzon Európa és Afrika között.


(FH)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.