Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Július 08. 07:37, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Óbudai repülőtragédia: adatgyűjtéssel folytatódik a vizsgálat

Óbudai repülőtragédia: adatgyűjtéssel folytatódik a vizsgálat

Adatgyűjtéssel folytatódik a hétfőn lezuhant Cessna típusú repülőgép balesetének vizsgálata. A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) szakemberei a repülőgép és a farkashegyi torony közötti utolsó rádióforgalmazást elemzik, a meteo

A KBSZ szerdai közleménye szerint adatgyűjtéssel folytatódik a vizsgálat a lezuhant kisgép ügyében. Rendelkezésre áll a repülőgép és a farkashegyi torony közötti utolsó rádióforgalmazás, a balesetvizsgálók ennek elemzésétől várnak további információkat a repülőgép felszállásának körülményeiről. A KBSZ meteorológusára vár, hogy összegyűjtsön minden rendelkezésre álló adatot az aznapi időjárással kapcsolatosan, különös tekintettel a baleset helyszínére. A balesetvizsgálók a társhatóságokkal egyeztetett időpontban, hamarosan a roncsot is átvizsgálják.



Hétfő este, valamivel fél hét előtt zuhant le egy Cessna 172 típusú, négyszemélyes repülőgép, amely Budapesten, a III. kerületi Taliga utca egyik telkére zuhant. A repülőgép fedélzetén Szobi Balázs dakaros versenyző, Tarsoly Tamás, az Oxxo Racing Team sajtófőnöke, valamint Szabó András, a Monster Energy Drink marketing munkatársa utazott, mindhárman meghaltak.



A szemtanúk elmondása szerint a repülőgép a baleset helyszíne felett - a Taliga utca végében lévő kerékpáros gyakorlópálya felett - tett két kört, majd egy újabb körbe kezdett, de a földnek csapódott, zuhanás közben egy elektromos vezetéket is elszakított. A repülőgép kigyulladt és gyakorlatilag minden jelentősebb része elégett vagy összeolvadt. Ugyanígy elégett minden olyan dokumentum is, amely a fedélzeten lehetett.



(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön