Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Szeptember 05. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Odalett minden álom

Odalett minden álom

Hiába volt a magyar olimpiai labdarúgó-válogatott kezében a csoportjából való továbbjutás, elvesztette a Wales elleni szombati találkozót. Az 1–0-s vereség azt jelenti, hogy már csak a második helyben reménykedhetünk.

 

A szombat délutáni mérkőzés nagy kérdése volt, hogy mennyire képesek megbírkózni a hatalmas téttel a magyar fiatalok, hiszen győzelemmel a selejtezőcsoport élére álltunk volna, vereséggel viszont elúszott volna a továbbjutás. És ha a leki teher nem lett volna elég, az összeállítással sem volt könnyű dolga Róth Antalnak, hiszen számos hiányzója volt a válogatottnak. Több kulcsember is a nagyválogatottba került (Koman Vladimir, Elek Ákos, Lázár Pál). Sérülés miatt pedig a keretből kimaradt Szabó János mellett Vass Ádámra és az A-válogatottól visszakerült Varga Józsefre sem számíthatott a szövetségi edző.



Gulácsi-védéssel indult a mérkőzés. Két perc telt el, amikor Matthews 20 méteres szabadrúgását kellett kitenyerelnie a Liverpool portásának a hosszú felső sarokból. Nem sokkal később megsérült a walesi jobbhátvéd, így korán ki kellett használniuk egyik cserelehetőségüket. Ezt követően azonban áttevődött a küzdelem a vendégtérfélre, agresszíven kezdő válogatottunk többször is veszélyes helyzetet teremtett a vendégkapunál. Lendületes támadásokat vezettünk, a walesi védők ritkán tudtak közbeavatkozni. A 18. percben hatalmas magyar helyzet maradt ki: Szatmári szögletét Korcsmár öt méterről a jobb oldali kapufára fejelte. Egy perccel később aztán gólt kiálthatott a szurkolósereg: egy újabb sarokrúgás után Németh talált a hálóba. Xistra azonban a sípjába fújt, mert Gosztonyi kezéről került a csatár elé a labda. Így gól helyett csak egy sárga lapot könyvelhettünk el.



A következő percek mezőnyjátékot hoztak, már nehezebben tudtuk átjátszani a középpályát, de a walesiek sem jutottak el a magyar kapu közelébe. Aztán a félidő vége előtt Farkas passza után Németh fordult le szépen védőjéről, ám 10 méterről leadott lövése jócskán kapu fölé szállt. Az utolsó percben ugyanő lőtt 25-ről, a lapos löketet azonban Maxwell kiütötte.



Nagyon jól kezdtük az első játékrészt, lendületes akcióink után többször is gólveszélyes helyzet alakult ki. Igazi gólveszély azonban nem alakult ki, a befejezésekbe ugyanis rendre hiba csúszott. A kapufa és a meg nem adott gól után visszesett az iram, ritkábban alakult ki veszélyes helyzet. A walesiek pontrúgások után veszélyeztettek.



Fordulás után Gosztonyi került helyzetbe: Németh játszott a Videoton játékosához, aki kisebb kavarodás után az ötösről az üres kapu felé ívelt, de Maxwell visszaért a helyére. Az 55. percben újra Gosztonyi veszélyeztetett. Harminc méterről leadott, erős lövése alig néhány centivel ment a léc fölé. Mondjuk Németh üresen várta a kiugratást a jobb szélen... A játékrész első negyedórája a miénk volt, újra lendületes támadásokat vezettünk.



Aztán jött a hidegzuhany: a 66. percben egy félpályáról felívelt szabadrúgást Korcsmár mellett Robson Kanu próbált kapura fejelni, a labda pedig a magyar játékos fejéről védhetetlenül a kapuba vágódott. 0-1. A második félidőben ez volt a walesiek első helyzete... A szerencsétlen gól után érkezett a lelkes közönség biztatása. Volt is egy-két kisebb lehetőségünk, de láthatóan megzavarodtunk a váratlan góltól. Védekezésben többször is hibáztunk, Gulácsinak bravúrokat kellett bemutatni. Aztán a 86. percben eljöhetett volna a kegyelemdöfés. Debreceni a 16-oson belül buktatta Bradley-t. A játékvezető büntetőt ítélt, a magyar védőt pedig második sárgával kiállította. Robson Kanu volt az ítéletvégrehajtó, Gulácsi azonban fantasztikus bravúrral hárította a tizenegyest.



Egyenlíteni már nem sikerült, hiába próbálkoztunk. Hiába volt több magyar helyzet, hiába veszélyeztetettek csak pontrúgás után a walesiek, vesztettünk. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a csoportelsőségre már semmi esélyünk sincs, másodikok is csak úgy lehetünk, ha az olaszok nem nyernek a walesiek ellen. Persze, ha ezek után képesek leszünk kedden győzni... De a legjobb négy csoportmásodik közé valószínűleg nem kerülhetünk be semmiképp.

(MNO)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!