Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2018. Február 01. 08:00, csütörtök | Helyi

Odnoga Lotti Amerikáig repül

Odnoga Lotti Amerikáig repül

A magyar válogatott Odnoga Lotti a new hampshire-i Dartmouth College-ban folytatja pályafutását.

Lotti harmadik évét tölti a Vermont Academyn. A győri születésű lány a Dunaújváros csatárának, Odnoga Mátyásnak a húga.
„A Dartmouth azon egyetemek közé tartozott, ahova nagyon be szerettem volna kerülni, de nem gondoltam volna, hogy ez sikerülni is fog. Ez egy Divízió 1-es egyetem New Hampshire-ben, 45 percre Vermonttól. Ebben az egyetemi városban mindenki nagy hoki rajongó, mindig nagy tömeg érkezik a mérkőzéseikre.”
Odnoga oktatási szempontból is megfelelő egyetemet választott véleménye szerint.
„A Dartmouth az Ivy League-ben szerepel, ami Amerika elit ligája, amiben összesen nyolc egyetem szerepel, köztük a Harvard, a Yale és a Prince-ton is. A döntésemben az is közrejátszott, hogy elit oktatásban vehessek részt, ezzel felkészülve a jégkorong utáni életre. Hogy mit fogok tanulni, azt még nem döntöttem el véglegesen, ezt csak az első évem elején kell eldöntenem. Első évemben a kötelező tárgyak mellett én állíthatom össze a tárgyaimat, így lehetőségem van, hogy kipróbáljam azokat a szakokat, amik érdekelnek, de valószínűleg az egészségügyi szakot fogom választani.”
A Dartmouth mellett rengeteg választási lehetősége volt Lottinak. Ösztöndíjat ajánlott neki az RPI, a Union College, a Holy Cross, a Vermont és a Boston University is.
Érdekesség, hogy a Dartmouth jégkorongcsapatának vezetőedzője az a Dwayne Gylywoychuk, aki a 2014-15-ös szezonban a magyar női jégkorong válogatott mentoredzője volt, most pedig a kanadai válogatott vezetőedzője az olimpia idején.

Forrrás: jegkorongszovetseg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.