Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 01. 08:00, csütörtök | Helyi

Odnoga Lotti Amerikáig repül

Odnoga Lotti Amerikáig repül

A magyar válogatott Odnoga Lotti a new hampshire-i Dartmouth College-ban folytatja pályafutását.

Lotti harmadik évét tölti a Vermont Academyn. A győri születésű lány a Dunaújváros csatárának, Odnoga Mátyásnak a húga.
„A Dartmouth azon egyetemek közé tartozott, ahova nagyon be szerettem volna kerülni, de nem gondoltam volna, hogy ez sikerülni is fog. Ez egy Divízió 1-es egyetem New Hampshire-ben, 45 percre Vermonttól. Ebben az egyetemi városban mindenki nagy hoki rajongó, mindig nagy tömeg érkezik a mérkőzéseikre.”
Odnoga oktatási szempontból is megfelelő egyetemet választott véleménye szerint.
„A Dartmouth az Ivy League-ben szerepel, ami Amerika elit ligája, amiben összesen nyolc egyetem szerepel, köztük a Harvard, a Yale és a Prince-ton is. A döntésemben az is közrejátszott, hogy elit oktatásban vehessek részt, ezzel felkészülve a jégkorong utáni életre. Hogy mit fogok tanulni, azt még nem döntöttem el véglegesen, ezt csak az első évem elején kell eldöntenem. Első évemben a kötelező tárgyak mellett én állíthatom össze a tárgyaimat, így lehetőségem van, hogy kipróbáljam azokat a szakokat, amik érdekelnek, de valószínűleg az egészségügyi szakot fogom választani.”
A Dartmouth mellett rengeteg választási lehetősége volt Lottinak. Ösztöndíjat ajánlott neki az RPI, a Union College, a Holy Cross, a Vermont és a Boston University is.
Érdekesség, hogy a Dartmouth jégkorongcsapatának vezetőedzője az a Dwayne Gylywoychuk, aki a 2014-15-ös szezonban a magyar női jégkorong válogatott mentoredzője volt, most pedig a kanadai válogatott vezetőedzője az olimpia idején.

Forrrás: jegkorongszovetseg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.