Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Január 28. 10:25, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

OKF: hótorlaszokra, lassabb közlekedésre kell számítani több térségben

OKF: hótorlaszokra, lassabb közlekedésre kell számítani több térségben

Hótorlaszokra, lassabb közlekedésre kell számítaniuk a közúton közlekedőknek hétfőn a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén. - közölte az OKF helyettes szóvivője az MTI-vel.

Hajdu Márton közlése szerint 16 megyében van hótakaró, a legnagyobb Győr-Moson-Sopronban, ahol a hó vastagsága eléri a 35 centimétert. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 18 Celsius-fok volt, amelyet Veszprém megyében mértek.
A hétvégén az OKF összesítése szerint 69-en sérültek meg azokban a balesetekben, ahol a tűzoltók beavatkozására is szükség volt. Ezen kívül hat ember szén-monoxid-mérgezést szenvedett.
A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek a hétvégén összesen 2014 szakemberrel vettek részt a káresemények felszámolásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?