Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2011. Október 21. 17:30, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Olajgyári memento

Olajgyári memento

Senki földje. Ez a legjobb kifejezés a legendás győri olajgyár területére. A 20 ezer négyzetméteres területen már évek óta csak az üzem két, egykori kéménye áll mementóként, a hasznosítás azonban régóta várat magára.

Korábban az önkormányzat kultúrpalotát álmodott meg a Bercsényi liget szomszédságába, ám ez a terv is meghiúsult. Most a környékbeliek jobb híján kutyafuttatónak használják a néhai olajgyár romjait.

Gyár állot, most kőhalom. Szomorú látványt nyújt az egykori legendás, győri olajgyár területe most 2011 októberében. A törmelék nagy részét ugyan már elszállították, de így is siralmas állapotok uralkodnak a Bercsényi liget és a Kossuth utca szomszédságában. Az üzemnek lassan négy éve nyoma sincs, mindössze a két kémény maradt itt mementónak. Voltak ugyan tervek a terület hasznosítására, az önkormányzat például kultúrpalotát álmodott ide, de ebből sem lett semmi. A szomszédban a jövő évben indul az 1, 4 milliárdos rehabilitációs projekt, ebbe azonban az olajgyár területe nem fér bele. Most is eladó a 20 ezer négyzetméteres telek, más kérdés, hogy vajon lát - e majd valaki fantáziát a területben. Szomorú sorsa lett az egykor virágzó olajgyár helyének, mostanában jobb híján csak a környékbeliek használják kutyafuttatónak. Bár zöld terület hiányában a négylábúak számára sem igazán optimális a telek. Valamire azért csak jó lenne a terület, egy jó ötlet na meg rengeteg pénz kellene hozzá, hogy egy újabb szégyenfoltjától szabaduljon meg a város.

Címkék: győri olajgyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.

2024. Augusztus 01. 08:10, csütörtök | Helyi

Felpöröghet az albérletpiac Győrben is

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével magasabb fordulatszámra kapcsolhat az albérletpiac.

2024. Augusztus 01. 07:13, csütörtök | Helyi

Nagyon megbüntette a hatóság a hulladékégetőt

A legutóbbi tűz miatt tett bejelentést a városrész önkormányzati képviselője a kormányhivatalnál, a hatóság döntését pedig nyilvánosságra hozta.

2024. Július 31. 09:15, szerda | Helyi

Elhunyt Dunaszentpál polgármestere

Váratlan és fiatalon elhunyt Csontos Attila dunaszentpáli polgármester.