Városlista
2024. augusztus 12, hétfő - Klára

Hírek

2012. Május 04. 08:25, péntek | Helyi sport
Forrás: eto.hu

Olasz lapok dícsérik a magyarokat

Olasz lapok dícsérik a magyarokat

A La Stampa nevű olasz lap is ír a nyugat-magyar válogatott sikeréről.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az elsősorban a győri U14-es játékosokra épülő együttes Cueno-ban megnyerte a Piccole Grandi Squarre elnevezésű nemzetközi tornát - megelőzve többek között a Sampdoria, a Maccabi Haifa és az USA korosztályos válogatottját. A beszámolók szerint a magyarok okozták a torna meglepetését, miután a gyors, rövid passzos játékuk ellen nem volt ellenszer, ugyanakkor a szakadó esőben rendezett döntőben küzdeni tudásukról is tanubizonyságot tettek a srácok.

Rugovics Vendel, a csapatot vezető szövetségi edző a hazaérkezés után azt mondta: "Természetesen elégedett vagyok a csapattal, nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy ezt a tornát megnyerték, hiszen jó képességű és rangos ellenfelek végeztek mögöttünk."

A csapat két közös edzéssel a háta mögött vágott neki az olasz útnak, ahol játékukkal lenyűgözték a szakembereket. A Magyar Labdarúgó Szövetség, Both József vezetésével indította el azt a filozófiát, ami egy úgynvezett magyaros támadójáték meghonosítását tűzte ki célul. Miután Both József egykoron az ETO utánpótlásának szakmai vezetője is volt, a győri játékosok már korábban megismerhették ezt a játékrendszert, amelyet most veszprémi, szombathelyi, soproni, zalaegerszegi és fehérvári csapattársakkal együtt remekül alkalmaztak a mérkőzések során.

A kupagyőztes csapat tagjai: Bátyity László, Kovács Márk (kapusok), Nyakas Martin, Szabó Levente, Király Tamás, Tóth Bence, Ekker Milán, Varga József, Tóth Dávid (hátvédek), Kelemen Bálint, Csordás Benjamin, Koncsag Martin, Magyari Szilárd (középpályások) Németh Levente, Tóth Máté, Ködmön Zoltán, Tóth Dávid, Samodai Áron, Bíró Bence (csatárok) - a vastagon szedve az ETO U14-es csapatának játékosai, akik 21 győzelemmel és 2 döntetlennel, toronymagasan vezetik a bajnokságuk tabelláját.

A nyugat-magyar válogatott 3 győzelemmel és 3 döntetlennel, két 11-es párbaj megnyerésével zárta a tornát. Az első helyezett csapat mindössze 1 gólt kapott a 300 perc során, eközben 16-ot lőtt - a legtöbbet, négyet Ködmön Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 12. 14:15, hétfő | Sport

Aranyos hétvége a Histo Cup-on!

A Vasárnapi futamokon nem találtak legyőzőre Kermor-os pilóták!

2024. Augusztus 12. 09:08, hétfő | Helyi

Elkezdték a fogvatartottak elszállítását a győri börtönből

A múlt héten kezdték átköltöztetni a 165 fogvatartottat a győri börtönből, a kiürítés folyamatosan zajlik.

2024. Augusztus 12. 08:11, hétfő | Helyi

Még köztünk van a szamárköhögés

Felgyorsult a szamárköhögés terjedése Magyarországon is.

2024. Augusztus 12. 08:03, hétfő | Sport

Gulyás aranyával zárult a magyar szereplés

Gulyás Michelle parádés teljesítményt nyújtva aranyérmet nyert, Guzi Blanka pedig a kombinált számban jelentősen előrelépve negyedik lett a párizsi olimpia öttusaversenyén, a magyarok ezzel az éremmel zárták az ötkarikás játékokat.