Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Január 12. 07:45, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Olcsóbb lesz a fűtés Győrben: a távhő ára a legelőnyösebb hazánkban

Olcsóbb lesz a fűtés Győrben: a távhő ára a legelőnyösebb hazánkban

A hónap közepétől olcsóbb lesz a távfűtés Győrben. A közgyűlés még december közepén 8,5 százalékkal emelte az alapdíjat, de mivel a forgalmi adó 18-ról 5 %

Győr Város nkormányzatának Közgyűlése múlt év december 17-én fogadta el a lakossági távhőszolgáltatás új díjairól szóló rendeletet, mely az alapdíjak változására terjed ki és 2010. január 1-től hatályos.
A lakossági alapdíj a 2008. évi díjemelést megelőzően négy évig nem emelkedett és ez 2008-as díjváltozás is a szükségesnél kisebb volt. 2009-ben pedig nem volt alapdíjváltozás.
Az elfogadott alapdíj emelkedése a fűtést és melegvíz-szolgáltatást igénybevevő felhasználók többségénél 8,5%-ot tesz ki. Egy átlagos méretű lakás (141 légm3) esetében ez az alapdíj emelkedés bruttó 321 forint havi többletkiadással jár. Várhatóan 2010. január közepétől a távhőszolgáltatásra vonatkozó általános forgalmi adó 18%-ról 5%-ra mérséklődik.
Az alapdíj és az FA változás együttes hatását figyelembe véve az éves távhőköltség csökken, a csökkenés mértéke egy melegvizet is igénybevevő, energiatámogatás nélküli átlaglakás esetén 15 000 forint.
A győri távhőszolgáltatásról továbbra is elmondható, hogy az ország nagyvárosai között a legolcsóbb és a teljes országot figyelembe véve is a legolcsóbbak közé tartozik. A díjváltozási kezdeményezésünket jóváhagyó MEH határozat is leszögezi, hogy "a győri távhőszolgáltatás továbbra is olcsó marad az országos átlaghoz viszonyítva."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.