Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2012. Január 23. 07:47, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Olcsóbban tankolhatunk, ha kitart a forint erősödés

Olcsóbban tankolhatunk, ha kitart a forint erősödés

Ha a forint tovább erősödik, az év hátralevő részében olcsóbban tankolhatunk – írja a Magyar Nemzet.

Az iráni olajembargóról már hétfőn dönthet az Európai Unió, ennek ellenére a fekete arany ára emiatt nem közelíti majd meg a korábbi csúcsokat.

A forint dollárral szembeni erősödésének köszönhetően a jövő héten végre csökkenhet a hazai benzin és a gázolaj ára – állítja Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató ügyvezető igazgatója. Ugyanis azt, hogy a benzin és a gázolaj literenként 400 forint fölé drágult, az áfa-emelést leszámítva egyedül a hazai fizetőeszköz gyengesége eredményezte. A kőolaj világpiaci árfolyama és a forint dollárhoz viszonyított értéke a két legfontosabb eleme a magyar üzemanyagár-képzésnek – magyarázza Hegedűs Miklós. Ha idén sikerül a forintot a tavalyi és a mostani év első heteiben látott árfolyamnál erősebb szinten tartani, akkor vélhetően ebben az évben a jelenleginél alacsonyabb üzemanyagárakat tapasztalunk majd éves átlagban.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: üzemanyag, tankolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).