Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2019. Február 04. 11:44, hétfő | Belföld

Olimpiai bajnok lett Budapest kulturális és turisztikai nagykövete

Olimpiai bajnok lett Budapest kulturális és turisztikai nagykövete

Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónak ítélték oda a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat, pénteken.

A díjat harmadszor ítélték oda. A díjalapító szervezet vezetője mindenki példaképének nevezte az úszónőt.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában azt mondta,

„szükségünk van a példaképekre, arra, hogy olyan személyeket tudjunk példaként kiállítani az elismerésekben is, akik mindannyiunkat ösztönöznek a hétköznapok során.
Budapest csodálatos adottságokkal rendelkezik, a kulturális és sportrendezvények nagyon jól bepozicionálják a helyét Európában.”

Az idei turisztikai évadnyitó gálát a a Budapest Kongresszusi Központban rendezték meg.

2017-ben Osztie Zoltán plébános, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia vezetője, tavaly Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója kapták meg a díjat.

Forrás: origo.hu

Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 10. 13:46, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország és Kína stratégiai partnerek

Magyarország és a Kínai Népköztársaság stratégiai partnerei egymásnak, \"mi úgy tekintünk Kínára, mint egy országra, mellyel az együttműködés jelentős előnyökkel jár\" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. Június 10. 13:43, szombat | Belföld

Hármas karambol miatt teljes útlezárás van az M1-es autópályán

Összeütközött három személygépkocsi az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Kocs közelében, az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták, nagy a torlódás - közölte az OKF.

2023. Június 10. 08:38, szombat | Belföld

Elérte a Balaton vízállása a szabályozási szintet

A Balaton átlagos vízállása 5 centimétert emelkedett az elmúlt 4 nap alatt, péntekre elérte a 120 centiméteres szabályozási szintet a vizugy.hu adatai szerint.