Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Szeptember 21. 11:29, péntek | Helyi

Olimpiai ösztöndíjakat vehettek át

Olimpiai ösztöndíjakat vehettek át

Az idén első ízben tíz fiatal győri sportolónak adták át a város sport-ösztöndíját, amellyel az önkormányzat a sikeres felkészülést segíti.

A támogatásról szóló szerződéseket Borkai Zsolt polgármester ünnepélyes keretek között adta át a szeptemberi közgyűlés elején. Mint mondta, azokat a megállapodásokat írják alá az ülés előtt, amelyek a Tokiói Olimpiai és Paralimpiai játékokra eséllyel kvalifikáló győri sportolók nyugodt felkészüléséhez biztosítanak pénzügyi támogatást.

A győri önkormányzat olimpiai reménységek ösztöndíját vehette át Szentes Bence a GYÚSE úszója, Sipőcz Richárd a SZESE judósa, Fehér Nóra a GYAC tornásza. Az atlétikát képviseli Sorok Klaudia a Bercsényi DSE-ből, a kajak-kenut Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső és Erdőssy Csaba István a GYVSE-ből, míg az evezést Pető Zsolt (paralimpiai versenyző), Szlovák Rajmund és Szabó Bence a GYAC képviseletében.

„Nagy segítség ez számomra a felkészülésemben, hiszen ez idáig még soha nem részesültem ilyen jellegű ösztöndíj-támogatásban.” – válaszolta kérdésünkre Sipőcz Richárd, akit a tavalyi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyik fiatal nagyköveteként ismerhettünk meg, és az EYOF aranyérmes judósaként zárhattunk a szívünkbe. Érdeklődésünkre azt is elmondta, keményen dolgozik, és mindent meg fog tenni azért, hogy ott legyen a nagy olimpián is, amit fiatal versenyzőként hatalmas kihívásnak tart.

Az ösztöndíjprogram elindításáról egyébként Borkai Zsolt polgármester javaslatára a júniusi közgyűlés döntött. Az előterjesztésben szerepelt, hogy az újkori olimpiák történetében mintegy negyven győri olimpikon sikeres olimpiai szereplése és a 2017. évi Nyári Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezése is olyan alapokat, olimpiai hagyományokat jelent, amelynek révén Győr sportos jövőjének elősegítése kötelesség. Ennek értelmében az önkormányzat a helyi sportolóit az olimpiai részvétel megszerzésében a „Győri Olimpiai Reménységek Ösztöndíj” programmal támogatja és ösztönzi. Az ösztöndíj a zavartalan felkészüléshez, kvalifikációs versenyeken való részvételhez járul hozzá.

Forrás: gyorplusz.hu - Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.