Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Április 11. 09:12, szerda | Helyi

Olimpiai Sportpark bejárás Győrben, kamarai tagoknak

Olimpiai Sportpark bejárás Győrben, kamarai tagoknak

A Győr-Moson Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának turisztikai szakmai osztálya szakmai programot szervezett kamarai tagoknak, kedden. Az győri Olimpiai Sport Parkot járták be.

A 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készült el a több sportágnak otthont adó korszerű létesítmény. Villanyvilágítással ellátott 5 szabadtéri és négy fedett kemény borítású pályája van.
Versenyeknek, edzőtáboroknak egyaránt alkalmas helyszín.
Az egykori Dózsa-pálya helyén 6,9 milliárd forintos beruházással létrehozott sportközpont része az atlétikai stadion, az épületben pedig két csarnok - az EYOF idején a tornászversenyek és a cselgáncs otthona volt-. Hatalmas légterű irodák, összekötő folyosók, társalgók.
A teniszközpont korszerű öltözőkkel, edzői, orvosi szobákkal, tárgyalókkal van felszerelve, 80 férőhelyes szállodai kapacitással rendelkezik. Folyosói hatalmas üvegablakain keresztül nagyszerűen nézhető a négy fedett pályán zajló küzdelem.
Hazai és magas szintű nemzetközi versenyek rendezésére egyaránt alkalmas - a helyszín kitűnően vizsgázott a 48 ország játékosait felsorakoztató mini-olimpia idején.

A rendezvényen Hartmann József a Győr-Moson Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának turisztikai szakmai osztály társelnöke fogadta az érkezőket.

Schósz Gábor, a Győr Projekt Kft. műszaki igazgatója kalauzolta végig a kamarai tagokat a 86.500 négyzetméternyi területen.


A regisztrált kamarai vendégek olyan speciális technikai megoldásokat láthattak és olyan termekbe, épületrészekbe is beléphetek, amelyek egyébként elzárt területek a látogatók elől.

A résztvevők választ kaphattak többek között azokra a kérdésekre, hogy miért ott kap helyet a Győri Nemzeti Színház a felújítás ideje alatt; megtudhattak részleteket az Ifjúsági Olimpia rendezéséről, tapasztalatairól.
Szó esett arról is, hogy Győr városának milyen lehetőségei vannak a sportturizmus területén és milyen helyet foglal el ebben a koncepcióban az intézmény.
Győr városa Kulturális főváros címre pályázik, A létesítmény műszaki igazgatója azt is a hallgatósággal, hogy milyen szerepet kaphat abban az Olimpiai Sportpark.

Írta: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?

2024. Július 15. 08:10, hétfő | Helyi

Jakabos Zsu nagy bejelentést tett

A győri úszóikon, Jakabos Zsuzsanna mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a párizsi olimpiáról (200 pillangón), de a sportoló nem búslakodik

2024. Július 15. 07:13, hétfő | Helyi

Máris bejelzett a szénmoxid-érzékelő

A minap írtunk arról, hogy a nyáron is veszélyes lehet a szénmoxid-szivárgás, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Baross Gábor úti lakásba hívták is a tűzoltókat.

2024. Július 14. 09:10, vasárnap | Helyi

Jó tanács a leendő egyetemistának: ha megvan az albérlet, azonnal csapjon le rá!

A tévhit ellenére nem az egyetemi ponthatárhúzás után nő meg hirtelen a kereslet az albérletpiacon. Győri ingatlanközvetítőt kérdeztünk: Elkéstünk már az albérletkereséssel?