Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2018. Április 11. 09:12, szerda | Helyi

Olimpiai Sportpark bejárás Győrben, kamarai tagoknak

Olimpiai Sportpark bejárás Győrben, kamarai tagoknak

A Győr-Moson Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának turisztikai szakmai osztálya szakmai programot szervezett kamarai tagoknak, kedden. Az győri Olimpiai Sport Parkot járták be.

A 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készült el a több sportágnak otthont adó korszerű létesítmény. Villanyvilágítással ellátott 5 szabadtéri és négy fedett kemény borítású pályája van.
Versenyeknek, edzőtáboroknak egyaránt alkalmas helyszín.
Az egykori Dózsa-pálya helyén 6,9 milliárd forintos beruházással létrehozott sportközpont része az atlétikai stadion, az épületben pedig két csarnok - az EYOF idején a tornászversenyek és a cselgáncs otthona volt-. Hatalmas légterű irodák, összekötő folyosók, társalgók.
A teniszközpont korszerű öltözőkkel, edzői, orvosi szobákkal, tárgyalókkal van felszerelve, 80 férőhelyes szállodai kapacitással rendelkezik. Folyosói hatalmas üvegablakain keresztül nagyszerűen nézhető a négy fedett pályán zajló küzdelem.
Hazai és magas szintű nemzetközi versenyek rendezésére egyaránt alkalmas - a helyszín kitűnően vizsgázott a 48 ország játékosait felsorakoztató mini-olimpia idején.

A rendezvényen Hartmann József a Győr-Moson Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának turisztikai szakmai osztály társelnöke fogadta az érkezőket.

Schósz Gábor, a Győr Projekt Kft. műszaki igazgatója kalauzolta végig a kamarai tagokat a 86.500 négyzetméternyi területen.


A regisztrált kamarai vendégek olyan speciális technikai megoldásokat láthattak és olyan termekbe, épületrészekbe is beléphetek, amelyek egyébként elzárt területek a látogatók elől.

A résztvevők választ kaphattak többek között azokra a kérdésekre, hogy miért ott kap helyet a Győri Nemzeti Színház a felújítás ideje alatt; megtudhattak részleteket az Ifjúsági Olimpia rendezéséről, tapasztalatairól.
Szó esett arról is, hogy Győr városának milyen lehetőségei vannak a sportturizmus területén és milyen helyet foglal el ebben a koncepcióban az intézmény.
Győr városa Kulturális főváros címre pályázik, A létesítmény műszaki igazgatója azt is a hallgatósággal, hogy milyen szerepet kaphat abban az Olimpiai Sportpark.

Írta: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.