Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Március 26. 07:15, szombat | Helyi

Önkéntesség – 400 egyetemista segíti a Mentőszolgálat és a kórház munkáját

Önkéntesség – 400 egyetemista segíti a Mentőszolgálat és a kórház munkáját

Több, mint 400 önkéntes egyetemistára számíthatott az elmúlt hónapokban a győri kórház és a Mentőszolgálat.

Fogarasi Zoltán, az Országos Mentőszolgálat Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének vezető mentőtisztje az egyetem honlapjának úgy nyilatkozott, hálásak a hallgatóknak, hogy a mintavételi pontokon és a Covid-callcenter működtetésében is segítettek, ezzel könnyítve a Mentőszolgálat

Máté Eszter, az Egyetemi Szolgáltató Központ és Kollégium központvezetője elmondta, a mentőszolgálat tárt kapukkal, folyamatos felkészítéssel, magas szakértelemmel várta az önkénteseket, az egyetem vezetése, a hallgatói önkormányzat és a hallgatók pedig gyorsan reagáltak, amikor a pandémia miatt kialakult vészhelyzetben a mentőszolgálatnak segítségre volt szüksége.

Egy-két nap alatt 150 önkéntes regisztrált a feladatra. Csak az elmúlt év végéig a mobil tesztelés során eddig az önkéntes csapatok több mint 70 ezer kilométert tettek meg, ami körülbelül 17 ezer mintavételt jelent.

Hozzátette: mára összetartó társaság alkotja az önkéntesek táborát, akik szívesen járnak ebbe a közegbe. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy egy hallgató, Mónus Gyula már főállásban dolgozik a mentőszolgálatnál.

A Kórházban is segítettek a hallgatók

Dr. Jávor László, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója kifejtette, a Széchenyi-egyetemmel kötött barátságuk és szövetségük tökéletes példája ez az együttműködés.

Dr. Knausz Márta járványügyi és infekciókontroll igazgatóhelyettes pedig aláhúzta, a hallgatók hatalmas segítséget jelentettek az oltási kampányok megvalósítása során is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.