Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Március 20. 16:26, péntek | Belföld

Operatív törzs: Nem terveznek újabb korlátozásokat közterületen

Operatív törzs: Nem terveznek újabb korlátozásokat közterületen

Felfüggesztik a víztartozások miatti vízkorlátozást - hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján. Arra kértek minden időst, maradjon otthon.

Háromra emelkedett a koronavírus-fertőzésben meghaltak száma – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.Hozzátette, hogy a fertőzöttek közül heten már meggyógyultak, köztük öt iráni és két magyar állampolgár.

Arra kért mindenkit, hogy lehetőség szerint maradjon otthon. Ezzel elkerülhető a fertőzésveszély, különösen a veszélyeztetett idősebbeknél.

Fontos, hogy a járvány minél tovább maradjon abban a szakaszban, amikor még nem alakulnak ki tömeges megbetegedések.

A területi adatok rendelkezésre állnak, ezek a járványügyi vizsgálathoz szükségek.
"Az ország minden területéről van beteg, a tömeges megbetegedés küszöbén állunk" - mondta Müller Cecília.

Ennyien szegték meg a házi karantént

Továbbra is hatályban vannak a korlátozó intézkedések – közölte Lakatos Tibor az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. A teherforgalom előtt megnyitották a magyar határátkelőket, de fennakadásokra lehet számítani. Rajkánál 120, Hegyeshalomnál 150 perces várakozásra számíthatnak a fuvarozók. Csanápalotánál a román hatóság ellenőrzése miatt 35 kilométeres sor torlódott fel – tette hozzá.

Összesen 3506 személy van hatósági karanténban. Eddig 13 ezer ellenőrzést hajtottak végre, és 69 esetben állapítottak meg szabálytalanságot. Ebből 58 esetben szabálysértési feljelentést tettek. A rendőrség 12 közveszély fenyegetés ügyében 22 gyanúsítottat hallgatott ki.


Nem terveznek újabb korlátozásokat

Megkezdték működésüket a fővárosi és megyei védelmi bizottságok, amelyek segítséget nyújtanak a karanténban lévő személyek ellátásában. Péntektől 71 vállalatnál megkezdődött a honvédelmi irányító törzsek működése – mondta Lakatos Tibor.

"Mindenkinek a saját belátására van bízva, hogyan mozog. Lakatos Tibor azt kérte az újságíróktól, hogy nagyon körültekintően közlekedjenek.
Nincs érvényben olyan korlátozás, hogy valaki nem tartózkodhat közterületen, és nem is terveznek újabb korlátozásokat sem. "
Szólt arról is, hogy felfüggesztik a vízdíj tartozások miatti vízhasználati korlátozást.


Újabb maszkalapanyag érkezhet

Ruszin Romulusz dandártábornok hozzátette, hogy a katonai rendészjárőrök feladata, hogy segítsék a rendőrség munkáját. Szólt arról is, hogy több városban működik katonai járőrszolgálat. Céljuk, hogy fokozzák a biztonságérzetet. A határvédelemről azt mondta, hogy szombattól újabb 100 fő támogatja majd a Belügyminisztérium munkáját.

Egészséges embernek nincs szüksége maszkra. Sebészi maszkot használnak az egészségügyi dolgozók - mondta Müller Cecília. Speciális FFP3 maszk, akkor szükséges, ha koronavírusban megbetegedett személyt látnak el - tette hozzá.
Folyamatos a maszkok gyártása, az alapanyagok beérkeztek.
Lakatos Tibor közölte, hogy szombaton is érkezik újabb alapanyag.

Forrás: origo.hu

Címkék: karantén, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár