Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Február 04. 09:54, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán: az energiarendszer fenntartása az orosz gázzal lehetséges

Orbán: az energiarendszer fenntartása az orosz gázzal lehetséges

Az energiarendszer fenntartása az orosz gázzal lehetséges - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában,

hozzátéve: a külgazdasági és külügyminiszter tizenöt évre állapodott meg Moszkvával évi 4,5 milliárd köbméternyi gáz szállításában, amelyet további 1 milliárddal növelne Magyarország, ez majdnem eljutott a megállapodásig, azonban még egyeztetést igényel.

Elmondta azt is, hogy Magyarország jól halad abba az irányba, hogy 2030-ra - Európában elsőként - az ország számára szükséges energiamennyiség legfeljebb 10 százalékát állítsa elő fosszilis forrásokból.

A kormányfő kijelentette: Magyarország már most is klímabajnok, az élmezőnyben van a kibocsátáscsökkentésben, a jövőben pedig a Paks II. beruházás és a már jelenleg is jó ütemben haladó naperőműfejlesztés hozzásegíti majd az energiafüggetlenség megteremtéséhez.

Magyarország jégtörő lehet Oroszország és a Nyugat között

Magyarország jégtörő lehet Oroszország és a Nyugat között - mondta Orbán Viktor.
A kormányfő a keddi, Vlagyimir Putyin orosz elnöknél tett látogatását úgy értékelte: Magyarország NATO- és uniós tag, ugyanakkor jó kapcsolatra törekszik Oroszországgal, ezzel a magyar modellel teljesen eltér a legtöbb uniós országtól.



Mindez jól működik "jegesedéskor" - fogalmazott, vagyis a jelenlegihez hasonló konfliktushelyzetben, ezért is jellemezte utazását békemisszióként.

Rámutatott: az ő, Putyinnal történt találkozója után hamarosan a német kancellár, valamint a francia elnök is Moszkvába látogat.

Itt olyan dolgok történnek, amelyre minden magyar büszke lehet

Egy sikertörténet Magyarország - jelentette ki a miniszterelnök.
A kormányfő az idei eredményeket sorolva elmondta: 20 százalékkal emelkedik a minimálbér, a kormány - történelmi elégtételként - visszaadja a 13. havi nyugdíjat, a 25 év alattiak az idei évtől nem fizetnek személyi jövedelemadót, a gyermeket nevelők pedig visszakapják a tavaly befizetett adójukat.

"Itt olyan dolgok történnek, amelyre minden magyar büszke lehet" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: az átlagos magyar ember látja, hogy összességében mindenki minden évben egy lépést tehet előre.

Mindezek önmagukban is cáfolják azt, amit a baloldal mond - hangsúlyozta. Bosszantó, ha eközben külföldi újságírók "a magyar haverjaikra hivatkozva" szamárságokat írnak, de politikai jelentősége ennek nincs - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.