Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. November 11. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Orbán: az OTP hamarosan bejelentheti egy jelentős üzbég bank megvásárlását

Orbán: az OTP hamarosan bejelentheti egy jelentős üzbég bank megvásárlását

Az OTP hamarosan bejelentheti egy jelentős üzbég bank megvásárlását - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videójában.

A kormányfő közölte, hogy Szamarkandban, Üzbegisztánban tartják éves csúcstalálkozójukat a türk államok vezetői. Van miről beszélni: háború, szankciók, világgazdasági válság, általános bizonytalanság Üzbegisztánban és Európában is - tette hozzá.

Orbán Viktor közölte, hogy hatvantagú üzleti delegációval érkeztek, mert csütörtökön kétoldalú tárgyalásokat folytattak az üzbég elnökkel és kormányával üzleti lehetőségekről. Közel jutottak ahhoz, hogy az OTP hamarosan bejelentheti egy jelentős üzbég bank megvásárlását, és gyógyszeripari bejelentések is várhatóak egy ott létrehozandó gyártóbázis beruházásának megkezdéséről.

Vízgazdálkodási, élelmiszeripari és nukleáris energetikai kérdésekben szintén várhatóak megállapodások - jelezte a miniszterelnök.

Közölte: csütörtök este kezdik a szankciók és a háború kérdésének megtárgyalását a türk államok vezetőivel.

Orbán Viktor a nap folyamán kétoldalú tárgyalást folytatott Kaszim-Zsomart Tokajevvel, Kazahsztán elnökével majd Szadir Zsaparov kirgiz államfővel Szamarkandban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Fotó: OTP

Címkék: üzbég, bank, orbán viktor, OTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.