Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2010. Január 02. 14:52, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Óriási árrobbanást hoz a február

Óriási árrobbanást hoz a február

Februárban meglódulnak a bolti árak. Az üzemanyagárak drasztikus emelését a fuvarozók és a kamionosok sem tudják lenyelni, így várhatóan valamennyi fogyasztási termék ára emelkedni fog.

A jövedéki adó emelése a boltokban első lépésben még csak a szeszesitalokat érinti. A CBA üzletlánc kommunikációs vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta: januárban még valószínűleg a raktáron lévő készletet értékesítik az üzletek, februártól viszont óriási árrobbanás várható.

A dohánytermékeknél az áremelkedés várhatóan csak a második negyedévben érződik majd, mert a jogszabályok 90 napos mozgásteret engednek a gyártóknak és a kereskedőknek. A boltokban egyébként az ünnepek dacára már decemberben jelentősen visszaesett a forgalom. Szakértők 700 milliárd forintra becsülik a kereskedők 2009-es veszteségét.


Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 18:21, vasárnap | Belföld

Marad a hideg idő

A következő napokban is marad a hideg idő, a hét közepén néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Emellett napsütésre, de olykor havazásra is készülni kell

2021. December 05. 18:09, vasárnap | Belföld

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el, és több mint 1500 embercsempész ellen indítottak eljárást idén eddig Magyarországon - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

2021. December 05. 13:05, vasárnap | Belföld

Érdemes még az év vége előtt babakötvény-számlát nyitni

Már több mint 262 ezer gyermeknek van babakötvénye. Ez az egyik legjobb magyar befektetés, és ha a számlára a befizetés december 31-ig beérkezik, akkor még erre az évre is jár az állami támogatás

2021. December 05. 11:02, vasárnap | Belföld

Halálos lakástűz történt Győrben

Halálos lakástűz történt Győrben szombat este - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.