Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Március 15. 14:41, kedd | Sport
Forrás: NSO

Óriási csata, triplaeső, a Szolnoké a kupa

Óriási csata, triplaeső, a Szolnoké a kupa

Óriási csatában, de szinte végig vezetve a Szolnoki Olaj 79–71-re legyőzte az Albacompot a férfi kosárlabda Magyar Kupa hétfő esti szolnoki döntőjében, ezzel elhódította a serleget.

1. NEGYED

Az első támadást az Albacomp vezette, az első pontokat viszont a Szolnok szerezte – egypercnyi meddő támadójáték után Obie Trotter vert be egy triplát. A hazaiak rámentek a hármasokra, Ivory Clark, majd Horváth Ákos is beszórt egyet-egyet, 13–6-ra növelve az előnyt.

Odaát Hanga Ádám is triplával kezdte a pontgyártást – dobása olyan magas ívű volt, hogy a labda szinte súrolta a csarnok mennyezetét. Az első negyed utolsó pontjait is egy Hanga-tripla eredményezte (21–17), de mire odáig eljutottunk, mind a pályán, mind a lelátón nőtt a feszültség, felhangzott a magyar sportpályák szokásos hadüzenetrigmusa, a „Meneküljetek! Meneküljetek!" is.

2. NEGYED

A játékrész a szolnoki Horváth Ákos és a szoros őrizetből kétszer is sikeresen kiszabaduló Simon Balázs dobópárbajával indult, s közben megtörtént az első „tízpontos határátlépés" is – nem meglepő módon Hanga lépett be elsőként a kétszámjegyű mezőbe, igaz, kétszer is csak egy büntetőt értékesített a kettőből.

Amikor négy pontra feljött az ellenfél (27–23), Pór Péter visszaküldte Trottert és Clarkot, ám Báder Márton két büntetője hozta a megnyugvást. Trotter triplája, majd Báder két büntetője után először nőtt tíz pont fölé a különbség (34–23).

Két, pont nélkül lepergett támadóidő, majd időkérés jelezte a Szolnok megtorpanását, Damian Hollis, Antonio Crocker egy-egy duplája, majd Simon triplája pedig azt, hogy a fehérváriak élni kívánnak a lehetőséggel (38–34).

3. NEGYED

Trepák Zoltán és Veljko Budimir ponterős palánk alatti perceinek köszönhetően ismét tízpontosra pumpálta előnyét (52–42) az Olaj, ám ekkor a vendégek megkezdték a felzárkózást. Hanga négy pontot szórt, Crocker zsákolással folytatta, ám ekkor Hanga rosszul esett, a derekát fájlalva cserét kért – vajon vezér nélkül marad-e a lendület?

Simon két büntető értékesítésével tovább faragta a hátrányt, ám Horváth Ákos e duplán kritikus pillanatban – merthogy a támadóidő is majdnem lejárt – fontos triplát hintett, majd nem sokkal később két büntetővel újra eltávolította az Albát. A felépülő Hanga hármasa és Simon két büntetője azonban jelezte, ritka izgalmas utolsó tíz perc következik (57–55)

4. NEGYED

Crocker középtávoli dobásával azonnal egyenlített az Albacomp – a mérkőzés folyamán ez először sikerült a vendégeknek –, de Báder azonnal válaszolt, és lassacskán újra növelni kezdte előnyét a hazai együttes. 64–59-nél Trotter labdaszerzést követő zsákolással olyan mélyütést vitt be az Albacompnak, amit az, úgy tűnt, már nem tud kiheverni.

Pláne, hogy miután Hanga átjutott a húszpontos határon, Horváth újra előhúzott egy triplát, majd Báder két büntetője után (4:10-nél) újra meglett a tízpontos különbség (71–61), sőt a tetejébe Clark a világ végéről, emberről szórt egy csarnokrobbantó hármast.

Tizenhárom pont volt ekkor a hazai előny, csakhogy Crocker triplája 8–0-s vendégrohamot indított, sőt 45 másodperccel a vége előtt, 74–69-nél támadhatott az Albacomp. Ám Crocker eladta a labdát! Innen pedig már jött a büntetők törvényszerű végjátéka, amelyet a hazaiak bírtak jobban.

A döntő legtöbb pontját Hanga Ádám szerezte, míg a négyes döntő legértékesebb játékosának (MVP) a szolnoki Báder Márton választották meg.

A Magyar Kupa a kilenc triplát célba juttató Szolnoké lett, ám a bajnoki rájátszásban még minden bizonnyal összeakad a két nagy rivális – úgyhogy a csata folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.