Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Március 31. 07:40, kedd | Külföld

Őrizetbe vettek egy papot Floridában

Őrizetbe vettek egy papot Floridában

Őrizetbe vettek egy lelkipásztort hétfőn Floridában, mert a koronavírus-járvány miatti gyülekezési tilalom ellenére százaknak tartott vasárnapi istentiszteletet.

Rodney Howard-Browne tiszteletest az sem tántorította el a szertartás megtartásától, hogy a helyi seriff figyelmeztette: nem tartják be az egybegyűltek egymástól a biztonságos távolságot.

A seriff előzetesen kihelyeztetett a templom elé egy elektronikus táblát, amelyen a felirat a járvány fékezése végett szükséges távolságtartásra szólít el.

Az érintett floridai megyében a hatóság tíz főben maximálta a rendezvények résztvevőinek számát, a szóban forgó istentiszteleten viszont több százan voltak, ráadásul a szertartás igen hosszú, több mint háromórányi volt.

A lelkipásztort még hétfőn 500 dollár óvadék fejében szabadon engedték, aki azután Twitter-üzenetben bigottnak és vallásgyűlölőnek minősítette a sajtót.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy az eset nem egyedi. Ohio, Kentucky és Louisiana tagállamokban az egyházak továbbra is templomaikba invitálják híveiket.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra