Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. Május 31. 06:13, péntek | Belföld

Dunai hajóbaleset - Őrizetben a Hableánynak ütköző szállodahajó kapitánya

Dunai hajóbaleset - Őrizetben a Hableánynak ütköző szállodahajó kapitánya

A 64 éves ukrán férfit halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A vízi baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság igazságügyi hajózási nautikai szakértő bevonásával nyomozást rendelt el – írja a police.hu.

A nyomozók szemlét tartottak, tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 64 éves C. Yuriy odesszai lakost kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Hableány nevű, turistákat szállító hajó egy sokkal nagyobb szállodahajóval, a Vikinggel összeütközött szerda este. A turistahajó 7 másodperc alatt elsüllyedt 33 utasával és kétfős legénységével.

Hét embert tudtak kimenteni a tragédia után, hét embernek azonban már csak a holttestét találták meg. További 21 embert még keresnek.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Lakatos Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV