Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2010. Június 28. 07:37, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Őrizetben a fiatal nő halálát okozó autós

Őrizetben a fiatal nő halálát okozó autós

A rendőrség őrizetbe vette azt a fiatalembert, aki vasárnap hajnalban halálra gázolt egy gyalogost Szegeden. A gázoló kocsiban ült az autó tulajdonosa is, de nem ő vezetett. Ellene is eljárás indult, mert olyannak engedte át a kocsija vezet

Mint ismert, halálra gázolt egy autó egy 22 éves szegedi lányt vasárnap kora hajnalban, fél kettő körül Szegeden. A lány barátaival sétált az úton, amikor hallották a közeledő autót, ezért lehúzódtak az út szélére. A közeledő autós feltehetően nem vette észre az úttest szélén álló embereket, így elütötte a 22 éves lányt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.



A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság újabb tájékoztatása szerint a 20 éves sofőrről megállapították, hogy jelentősen ittas volt, a gyalogosokat pedig vélhetően azért nem tudta elkerülni, mert túl gyorsan hajtott. A kocsi egyébként csak a baleset helyszínétől több száz méterre tudott megállni végül. A rendőrség délelőtt őrizetbe vette a sofőrt és kezdeményezik előzetes letartóztatását is. Halált okozó ittas vezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt indult ellene eljárás.



Az ittas sofőr egyébként nem is az autó tulajdonosa volt, a kocsi egy 22 éves fiatalemberé, aki utasként ült a kocsiban, feltehetően szintén ittas állapotban. Ellene szintén eljárás indult, egyrészt segítségnyújtás elmulasztása miatt, illetve mert olyan embernek hagyta, hogy vezesse a kocsit, aki szintén ittas volt.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.