Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 12. 18:35, csütörtök | Belföld

Orosz, kínai és a georgiai vezetők is gratuláltak Orbán Viktor győzelméhez- Putyin is

Orosz, kínai és a georgiai vezetők is gratuláltak Orbán Viktor győzelméhez- Putyin is

Vlagyimir Putyin orosz elnök, Giorgi Kvirikasvili georgiai miniszterelnök és Csen Sze-csing, a Bank of China elnöke is gratulált Orbán Viktor magyar kormányfőnek a vasárnapi választási győzelméhez.

közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Vlagyimir Putyin gratuláló levelében azt írta: jelentős az orosz-magyar együttműködés potenciálja.

Az orosz elnök meggyőződését fejezte ki, hogy a konstruktív kétoldalú kapcsolatok fejlesztése megfelel a két ország és egész Európa érdekeinek.

Giorgi Kvirikasvili gratulációjában úgy fogalmazott: "a két ország kölcsönös tiszteleten, megértésen alapuló kapcsolatai és barátsága minden területen egyre erősebbekké válnak."

Orbán Viktor hivatalos grúziai látogatása Giorgi Kvirikasvili georgiai miniszterelnöknél 2017-ben - Forrás: orientalista.hu

A Bank of China elnöke azt írta, örömmel értesült róla, hogy Orbán Viktor újra győzelmet aratott.
"Az elmúlt évek során az Ön vezetése alatt a magyar kormány hatékony kormányzással kiemelkedő eredményeket ért el. Ezzel egy időben a kínai-magyar kapcsolatok példátlan fejlődésen mentek keresztül." - fogalmazott Csen Sze-csing.

Forrás: origo.hu

Főkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs - Vlagyimir Putyin orosz elnök, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnöke (b3) érkezik a budapesti cselgáncs-világbajnokságra Orbán Viktor miniszterelnök (b5) társaságában a Papp László Budapest Sportarénában 2017. augusztus 28-án.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.