Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. December 09. 16:01, kedd | Helyi
Forrás: MailOnline

Oroszlánok közé ugrott az állatkertben egy tüntető

Oroszlánok közé ugrott az állatkertben egy tüntető

Súlyos sérüléseket szenvedett Barcelonában egy férfi, aki bemászott az állatkert oroszlánjai közé.

Nem tudni pontosan, mi is vezérelte a barcelonai férfit, aki a helyi állatkertben három oroszlán közé vetette magát. A 45 éves, katonai egyenruhába öltözött férfi felmászott az elkerített rész melletti falra, így elég közel került ahhoz, hogy a nagymacskák elkaphassák és körbevonszolják a területükön. Körülbelül harminc perc múlva tudták menedékbe vinni az illetőt, akit addigra már karmolás- és harapásnyomok borítottak. A mentőakció után a Vall D'Hebron Kórházba szállították, és kezelték a súlyos, ám szerencsére nem végzetes sérüléseket. Később kiderült, hogy a férfit Justo Jose-nak hívják, és neonáci tüntető: az előző hónapban letartóztatták, miután horogkeresztes zászlóval rendetlenkedett egy abortuszellenes rendezvényen, Barcelona egyik híres épületénél, a Casa Milanál. Nem tudni, vajon az állatkerti „akciót" is demonstrációnak szánta-e a férfi, bár a tűzoltók szerint csak szánt szándékkal juthatott be az állatokhoz.

A biztonsági rendszer gondoskodik arról, hogy ne eshessen be senki az oroszlánokhoz. Nem baleset volt, ahhoz, hogy bejuss, szánt szándék szükséges. - nyilatkozta Hector Carmona, barcelonai tűzoltó.

A gondozók szerint az állatok szerencsére nem akarták megölni az illetőt, csak játszottak - ekkora ragadozókkal azonban ez is életveszélyt jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?