Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. Július 16. 13:37, szerda | Bulvár
Forrás: fullank.com

Orr nélkül született a kislány, operálnak neki orrot

Orr nélkül született a kislány, operálnak neki orrot

Pontosabban orr alakú formát operálnak neki, hiszen orrüregei sincsenek.

Tessa Evans egy ritka rendellenességgel jött világra: orrhiánya miatt nem képes a szagérzékelésre, tüsszenteni és köhögni azonban ugyanúgy tud, mint bármelyik kortársa.

Ritka rendellenességgel jött világra Tessa Evans. A 17 hónapos kislány úgynevezett veleszületett arhiniában szenved, vagyis orrhiányban szenved, amely olyan ritka, hogy a DailyMail információi szerint az orvosi szakirodalom is mindössze csak 40 feljegyzett esetről számol be.

Tessa állapota nem teszi lehetővé, hogy érzékelje a szagokat, nem rendelkezik orrüregekkel, ám a tüsszentésre, köhögésre és a megfázásra ugyanúgy képes, mint bármelyik kortársa. A kislánynak, akinek ezen kívül látásával és szívével is voltak problmák, hamarosan elkezdődik a kezelése, amely a hajvonalától ejtett metszés segítségével egy orr alakú formát készítenek neki oda, ahová kell.

„Több különböző lehetőséget is megnéztünk, de végül azt választottuk, amely a legkevésbé fájdalmas és a legkevésbé jelent drasztikus változást a külsején" – magyarázta Tessa édesanyja, aki számára nem volt könnyű meghozni ezt a döntést.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 07:57, kedd | Bulvár

Indul Kapu Tibor magyar űrhajós kiképzése Houstonban

Megérkezett Houstonba hétfőre az Axiom Space Ax-4 küldetésének teljes legénysége - köztük Kapu Tibor magyar űrhajós -, hogy megkezdjék kiképzésüket - közölte a houstoni központú cég hétfőn a honlapján.

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.