Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Augusztus 04. 12:45, szombat | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Országjáró körút egy szál gitárral- Győr állomás -VIDEÓVAL

Országjáró körút egy szál gitárral- Győr állomás -VIDEÓVAL

Finding Ábel és Szolnok Bence Dániel pesti egyetemisták, és egyben kalandvágyó zenészek. Fogtak egy gitárt, néhány blues számot és felkerekedtek, nekivágtak az országnak. A héten Győrbe is ellátogattak.

-Nagyon hálás a győri közönség és itt igazán élvezetes játszani. Pesten a nagy zajban az emberek meg sem hallják a zenét. Győr viszont egyszerre mozgalmas és csendes. Itt a Baross úton rengetegen megfordulnak, az emberek jönnek mennek, de a nagy rohanásban megállnak néhány pillanatra és hallgatnak minket. Látom rajtuk, hogy szereztünk számukra néhány különleges pillanatot. A totyogó kis lurkók pedig egyenesen rajonganak értünk, nagy tánctehetségüket büszkén csillogtatják emelve a produkciónk fényét. Valójában mi is meglepődtünk a nagy sikerünkön. Egy darabig a kajával sem lesz gond, és megvan a vonatjegyre is a pénzünk.

A fiúk innen Békéscsabára mennek, és a nyár végéig szeretnék az ország minden zeg-zugába eljuttatni lélekfrissítő zenéjüket. Néhol egy- egy fesztivál amatőr fellépőjeként brillíroznak, de számukra az utca az igazi színpad az utca embere pedig az igazi közönség. Nem vágynak elsöprő koncertre, őrjöngő tömegre, csak erre az érzésre, amit egyedül az utcazene adhat számukra :a szabadságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.