Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Június 22. 12:34, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Országos siker - Arany minősítés az Arrabona Diákszínpadnak

Országos siker - Arany minősítés az Arrabona Diákszínpadnak

A győri Gyermekek Háza fenntartásában működő Arrabona Diákszínpad középső csoportja országos sikert, arany minősítést ért el a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón.

A Magyar Drámapedagógiai Társaság által immár 21. alkalommal meghirdetett Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra idén mintegy 310 csoport nevezett be közel 4700 színjátszóval. A találkozó sorozat megyei rendezvényeinek megszervezését a megyei közművelődési intézmények, illetve az amatőr művészeti versenyek más, elkötelezett támogatói vállalták.

A megyei találkozón az Arrabona Diákszínpad középső csoportja a legmagasabb – az arany minősítést szerezte meg. A felmenő rendszerű rendezvénysorozat záróprogramja idén is a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál volt, amelyre Pakson került sor. Erre a rendezvényre az aranyérmesek közül csak a legkiválóbbak, összesen 19 előadás kapott meghívást, köztük a győri csoport. Mellettük három határon túli magyar csoport is vendégszerepelt a Felvidékről, Muraközből és Erdélyből.

Az országos fesztiválon már nincs díjazás, itt a részvétel és a Magyar Drámapedagógiai Társaság által legkiválóbbaknak adományozott Diploma az elismerés.

A 2012. június 1-2. között megrendezett országos fesztiválon Pakson, a győri Arrabona Diákszínpad Középső csoportja nagy sikerrel szerepelt, ezzel hírnevet és dicsőséget szerzett Győrnek. Fekete Anikó, a csoport vezetője igényes, magas művészi színvonalú produkciót rendezett. A színpadon felszabadultan, örömmel és nagy odaadással játszó gyerekek pedig a rendező kiváló pedagógiai nevelő munkájáról tanúskodtak.

Győr városa méltán büszke az Arrabona Diákszínpad Középső csoportjára és további sok sikert kívánunk a tehetséges fiataloknak és a szakembereknek egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.