Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. December 30. 07:15, péntek | Helyi

Országszerte hatalmas sikert aratott az Állatvédelmi Témahét

Országszerte hatalmas sikert aratott az Állatvédelmi Témahét

A pedagógusok és civil szervezetek részvételével az oktatás az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztályra fókuszált.

Az egy hetet felölelő program nagy hangsúlyt fektetett az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre.

A civil állatvédő szervezetek, a terápiás állatokkal foglalkozó szervezetek, a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetsége és a Megyei Rendőr-főkapitányságok közreműködésével az online és tantermi oktatás mellett a gyermekek számos izgalmas külső tevékenységen is részt vehettek, továbbá a kutyasétáltatás és menhelylátogatás is része volt a programnak.

A TeSétáltasd! kampány célja, hogy a gyermekek, a szülőkkel és a pedagógusokkal közösen tízezer kutyával sétált kilométert gyűjtsenek. Ennek nemcsak közösségformáló ereje van, hanem elősegíti a társadalmi felelősségvállalást is.

A TeAdományozz! akció keretein belül a résztvevők a civil állatvédő szervezeteknek ajándékozhatnak tápot.

A programnak köszönhetően közel ezerkétszáz oktatási intézményből több mint százharmincezer gyermek tanulhatott az állatok világáról és a felelős állattartásról.

A nagy sikerre való tekintettel az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság jövő évben is megrendezi az Állatvédelmi Témahetet 2023. október 2. és 15. között. Az oktatási intézmények 2023. év elejétől már regisztrálhatnak a programra.

/Nyitókép: Miskolci Állatkert, Forrás: mti.hu/Országos Sajtószolgálat(OS)/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.