Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Február 04. 19:05, kedd | Belföld
Forrás: mti

Országszerte továbbra is viharos szél várható

Országszerte továbbra is viharos szél várható

Szerdára is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a viharos szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán azt írta, kedden többfelé regisztráltak 100 kilométer/órásnál erősebb széllökést. Kab-hegyen 120 kilométeres szél is volt, így a napi szélrekord is biztosan megdőlt - közölték.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint az ország nagy részén másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szerdára Heves és Nógrád megyére adták ki a legalacsonyabb fokú, elsőfokú figyelmeztetést. Az ország többi részén másodfokú a figyelmeztetés.

Azt írták: a késő esti óráktól szerda reggelig 70 kilométeresnél gyengébb széllökések várhatók, szerda délelőttől a késő esti órákig - a középső országrész északi részeinek kivételével - gyakran lesz viharos (70-100 kilométer/órás) az északi, északnyugati szél, a déli, kora délutáni órákban egy-egy 100-110 kilométeres széllökés sem zárható ki.

Kedd délután, este a Zemplénben, a Mátrában és a Bükkben, valamint a Bakonyban és a Budai hegyekben havas esőbe, hó is lehet, szerda hajnalban a Tiszántúlon síkvidéken is kialakulhat havas eső, átmeneti havazás.

Hegyvidékeken pár centiméternyi vizes, tapadó hó eshet. Keleten a 24 órás csapadékösszeg szerda reggelig meghaladhatja a 20 millimétert. Szerdán napközben a Dunántúlon és a Dél-Alföldön kialakulhatnak hózáporok is.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet szerda hajnalban 0 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. A nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során