Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2010. November 21. 07:53, vasárnap | Bulvár
Forrás: HírTV

Örülnek az esküvőnek, de kifizetni nem akarják

Örülnek az esküvőnek, de kifizetni nem akarják

Erősíteni fogja a monarchiát Vilmos herceg és Kate Middleton jövő évre tervezett esküvője - derül ki a britek véleménye a Daily Mail brit lap felméréséből, de nem kívánják kifizetni annak költségeit. A fogadóirodák augusztusra teszi

A közvélemény-kutatás szerint a britek 82 százaléka úgy gondolja, hogy a királyi családnak kellene állnia Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjének költségeit. A nemrég komoly pénzügyi megszorításokat bejelentő Nagy-Britannia lakosainak 14 százaléka szerint osztozni kellene a számlán, és mindössze négy százalékuk hárítaná teljes egészében az adófizetőkre a várhatóan tetemes összeget. A britek 51 százaléka szerényebb násszal egyezne ki, míg 24 százalékuk szerint pompásnak kell lennie az eseménynek.

Vilmos és Kate kedden jelentette be, hogy 2011 tavaszán, vagy nyarán csaknem nyolc év együttlét után összeházasodnak. Pontos időpont még nem ismert, de a Westminster apátságban tartandó esküvőre az augusztus számít a bukmékerek kedvencének - írja az AFP.

Arról egyelőre nincs bejelentés, hogy ki fogja fizetni a lakodalmat, a Daily Mail ugyanakkor úgy értesült, hogy a fiatal pár várhatóan kérni fogja a királyi családot a költségek fedezésére.

A felmérés szerint a megkérdezettek 53 százaléka úgy véli, hogy az esküvő erősíteni fogja a monarchiát. 68 százalék szerint Vilmos jó király lesz, apja viszont már jobban megosztja a közvéleményt. A britek 48 százaléka szerint Károly hercegnek le kellene mondania a trónról legidősebb fia javára. Egy amerikai tévében sugárzott interjúban Károly nemrég először jelentette ki, hogy második felesége, Camilla egy nap királyné lehet - a britek mindössze 14 százaléka támogatja, 52 százalék viszont ellenzi az ötletet a felmérés szerint. (rá)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült