Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 10. 18:15, csütörtök | Helyi

Őrült roham a kutakon – a dízel sok helyen már elfogyott

Őrült roham a kutakon – a dízel sok helyen már elfogyott

Győrben több helyen – például a Szigethy Attila úti Schell kúton vagy a Tatai úti MOL Kúton már elfogyott a dízel, ebből az üzemanyagfajtából nem tudnak az autósok tankolni.

Mindez a bejáratnál látszik, hiszen az egyik helyen már a totemoszlopon az árnál nullákat látunk, míg a másikon egy táblával jelzik, hogy senki ne álljon feleslegesen sorba.

Kollégáink szerte a városban több töltőállomást is megnéztek, sok helyen 30-40 autó várakozottm hogy sorra kerüljön, még este 8 óra után is. Mindenki türelmesen várta ki a sorát.

A roham a kisebb településeket is elérte, de Péren például alig tíz perc várakozás után tankolni lehetett, itt a személyautósok egyszerre ötven liternél több benzint vagy gázolajat nem tölthetnek az autóikba. Győr északi részén több szlovák rendszámú autót is láttunk a sorban, ahogy annak idején mi jártunk át Vámosszabadinál tankolni, nyilván most a felvidékiek jönnek ide.

Napokon belül újra emelkednek az árak, péntekről a benzin 640, a dízel 717 forint lenne – persze csak ha nem lenne a rögzített ár.

Az Orange benzinkutak közben azt jelezték, hogy készlethiány miatt bezártak. Mindezt ezzel magyarázzák:

"Ez a hatósági ár, nem vonatkozik a nagykereskedőkre, akik továbbra is a normál piaci áron tudják csak megvásárolni termékeiket, mely jelen pillanatban a gázolaj esetében 587 Ft/L, míg benzin esetén 543 Ft/L. Ekkora veszteséget nem tudnak elviselni, így az importőrök az ország egész területén felfüggesztették tevékenységüket. Ebből kifolyólag, minden töltőállomást a MOL-nagykereskedelmi üzletágnak kell ellátni, mely ennek a hirtelen megnövekedett feladatnak igyekszik eleget tenni. Mivel kútjainkat eddig kizárólag az OMV ausztriai finomítójából láttuk el import üzemanyaggal (mely jelen pillanatban a fent említett okok miatt lehetetlen), így társaságunk is a MOL-tól kénytelen vásárolni a továbbiakban. Onnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy előre láthatólag, március 23-tól tudnak minket ellátni üzemanyaggal, ezért kénytelenek vagyunk a mai nappal bezárni a töltőállomásainkat."

Biztos, hogy nem lesz a hosszú hétvégén ellátási probléma!

Ezt már Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta szerda este. Jelentősebb korlátozást sem terveznek bevezetni, egy személygépkocsit továbbra is tele lehet majd tankolni. Szó esett arról is, hogy a MOL-nak a nagykereskedelmi piacon körülbelül 70 százalékos részesedése, 20 százalék az OMV-é, a maradék 10 százalékon osztoznak az egyéb piaci szereplők. Ezt a 30%-ot is el tudják látni, az átmeneti logisztikai probléma szerinte meg fog szűnni.

Címkék: benzin, gázolaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.