Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Január 19. 09:39, péntek | Külföld
Forrás: mti

Összeadott egy párt Ferenc pápa az őt szállító repülőgép fedélzetén

Összeadott egy párt Ferenc pápa az őt szállító repülőgép fedélzetén

Spontán esküvőt tartottak a Ferenc pápát szállító repülőgépen csütörtökön Chile felett, ez volt az első alkalom, hogy katolikus egyházfő a levegőben celebrált esküvőt.

A LATAM légitársaság gépének két légikísérője - Paola Podest és Carlos Ciuffardi - az utazás alatt elmesélte Ferenc pápának, hogy 2010-ben ugyan polgári házasságot kötöttek, de az abban az évben történt földrengés megrongálta a templomot, ahol az egyházi esküvőt tervezték, így a szertartás akkor elmaradt.

Az egyházfő ekkor azt kérdezte: "Össze akarnak házasodni? Akkor csináljuk meg most" - mondta és felajánlotta a párnak, hogy ott rögtön, a Santiagóból az észak-chilei Iquique város felé tartó repülőgép fedélzetén összeadja őket az egyház szertartása szerint is. A pár örömmel elfogadta a nem mindennapi ajánlatot, és mondta ki másodszor is a boldogító igent - jelentette a Kathpress katolikus hírügynökség. A szertartáson a pápa külföldi útjainak szervezésével megbízott Mauricio Rueda Beltz volt a tanú.

Greg Burke vatikáni szóvivő elmondta: ez volt az első alkalom, hogy pápa ilyen körülmények között adott össze egy párt. Hozzátette, hogy az egyházfő kíséretét is igencsak meglepte Ferenc pápa spontán kezdeményezése. "De úgy vélem, a házasságkötés érvényes" - jegyezte meg a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.