Városlista
2024. szeptember 2, hétfő - Rebeka

Hírek

2010. Június 17. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

sszefogtak a győri vállalkozók és az önkormányzat az árvízkárosultakért

sszefogtak a győri vállalkozók és az önkormányzat az árvízkárosultakért

2010. június 17-én, csütörtökön délelőtt tíz kamionnyi építőanyag indult útnak a katasztrófa sújtotta térségbe. Az önkormányzat és a győri vállal

A kamionok csütörtökön délelőtt indultak útnak a győri Ipari Parkból, a West Hungária Bau győri logisztikai központjától. Borkai Zsolt polgármester a helyszínen elmondta, az elmúlt hetekben az ország több területén is katasztrófahelyzetek alakultak ki, életek munkája tűnt semmivé, családok maradtak fedél nélkül. Hozzátette, ilyenkor mindenki segíteni akar, és örömteli, hogy Győrben is nyitottak a vállalkozások a segítő összefogásra.

A polgármester emlékeztetett, az önkormányzat két intézménye, a Győri Balett és a Győri Nemzeti Színház jótékonysági estet rendezett, amelynek teljes bevételét a rászorulóknak adják. Hozzátette, az idei, június 18-i nyárnyitó koncert utáni tűzijáték elmarad, helyette az önkormányzat további egymillió forintot adományoz a Győr környéki települések árvízkárosultjainak.

A kamionok útnak indításán jelen voltak a felajánló helyi vállalkozások vezetői is, Paár Attila (a WHB Kft.), Fodor Géza (Fodor Kft.), Mikolasek Tibor (Mikolasek Kft.), Menyhárt László (WHB pítő Kft.) és Szilvágyi Ferenc (Laguna Fürdőszoba), akiknek nevében Lukács Zsanett, a WHB szóvivője ismertette a felajánlás részleteit.

Mint mondta, Borkai Zsolt polgármester felhívására fogtak össze a segíteni szándékozó vállalkozások, akik több mint tíz kamionnyi építőanyag-adományt juttatnak a borsodi térségbe.

A felajánlók Felsőzsolca, Edelény és Szendrő településekre viszik a falazó habarcsot, téglát, járólapot, fajanszot, színező vakolatot, akik remélik, hogy a kezdeményezés országos szinten is több követőre talál.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 09:12, hétfő | Helyi

Lerövidült a távolság Lázi és Győrasszonyfa között

Elkészült a murvás összekötő út Lázi és Győrasszonyfa között, ezzel a két település közötti távolság majdnem ötödére csökkent.

2024. Szeptember 02. 08:12, hétfő | Helyi

Szamárköhögés a gyanú? Tesztelhetjük magunkat Győrben, de nem ingyen

Térítéses PCR vizsgálati lehetőséget kínál a Petz-kórház a szamárköhögés kórokozójának kimutatására.

2024. Szeptember 02. 07:11, hétfő | Helyi

Nagy felújítás kezdődött a Köztelek utcában

A Köztelek utcában útburkolati felújítással egybekötött közmű-felújítás kezdődött, félpályás, időszakonként akár teljes útzárra kell készülniük.

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.